
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Yhteensä
25 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 nippu (500 g) tuoretta, vihreää parsaa
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1-2 (50 g) salottisipulia hienonnettuna
- ½ dl tuoretta persiljaa
- sitruunan kuori raastettuna
- ½ tl sokeria
- mustapippuria myllystä
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2-3 tl sitruunamehua
Pinnalle
- tuoretta persiljaa
- 1 nippu (500 g) tuoretta, vihreää parsaa
- 30 g Valio voita
- 1-2 (50 g) salottisipulia hienonnettuna
- ½ dl tuoretta persiljaa
- sitruunan kuori raastettuna
- ½ tl sokeria
- mustapippuria myllystä
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 prk (150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
- 2-3 tl sitruunamehua
Pinnalle
- tuoretta persiljaa
Jaa resepti
Ohje
- Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori parsojen alaosa. Paloittele parsat.
- Sulata voi kattilassa. Lisää parsat ja sipuli. Kuullota keskilämmöllä n. 5 min. Älä ruskista.
- Lisää hienonnettu persilja, kuoriraaste, sokeri ja pippuri. Kääntele pari min. (Ota muutama nuppuja halutessasi koristeluun.)
- Lisää puolet vedestä ja liemikuutio. Keitä kannen alla 5 min.
- Soseuta parsakeitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loppu vesi ja crème fraîche.
- Kuumenna kiehuvaksi, älä enää keitä. Viimeistele maku sitruunamehulla.
- Koristele annokset persiljalla. Tarjoa alkukeittona paahtoleivän ja voin kanssa, jolloin keitosta riittää kuudelle. Pääruokana saat neljä annosta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
69 kcal
Proteiini
1,5 g
Hiilihydraatti
1,5 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3,4 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunan kuori
- mustapippuria myllystä
- tuoretta persiljaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.