Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 40 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 4 munan kääretorttupohja
Kostutukseen
- ½ rkl vaniljasokeria
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Mansikkatäyte
- 3 liivatetta
- 200 g mansikoita
- 2 rkl sokeria
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristelu
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl tomusokeria
- 500 g punaista sokerimassaa
- 50 g mustaa sokerimassaa
- 25 g valkoista sokerimassaa
- 0 kg vettä tai elintarvikeliimaa
Jaa resepti
Ohje
- Vuoraa pyöreäpohjainen (Ø 20 cm) kulho kelmulla. Leikkaa sokerikakkulevystä neljä ympyrää siten, että pohjalle tuleva levy on pienin ja kolme muuta suurenee vähitellen. Isoimman levyn tulisi olla kulhon suuaukon levyinen.
- Nosta pienin kakkulevy kulhon pohjalle paistopinta alaspäin. Kostuta levy vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna mansikat ja sokeri kattilassa. Käytä sokeria mansikoiden happamuuden mukaan. Anna kiehua hetki, kunnes marjat alkavat hiukan hajota, soseuta halutessasi. Sulata liivatteet mansikoiden joukkoon. Jäähdytä. Lisää rahka ja vaahdotettu kerma. Levitä n. 1/4 täytteestä alimman levyn päälle. Nosta päälle seuraava levy, kostuta. Täytä loppu kakku kuten edellä, täytettä tulee joka väliin aina hiukan edellistä enemmän.
- Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Koristelu
- Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään kulhossa. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille tasaisesti paletin tai lastan avulla. Kreemi auttaa saamaan kakun pinnasta tasaisen ja estää kakun kosteutta siirtymästä sokerimassakuorrutteeseen.
- Vaivaa punainen sokerimassa pehmeäksi. Kauli tomusokeroidulla pöydällä ohueksi (0,5 cm) levyksi. Levy saa olla reilusti kakkua suurempi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Sovita reunat sileiksi nostamalla massan reunaa ja suoristamalla samalla reunan kädellä. Käy koko reuna järjestelmällisesti läpi. Leikkaa pizzapyörällä tai veitsellä ylimääräinen reuna pois.
- Tee kakulle mustasta sokerimassasta pää, pilkut ja selän keskiviiva ja mustasta sekä valkoisesta sokerimassasta silmät. Kauli massa ohueksi levyksi. Leikkaa levystä puoliympyrä (Ø n. 15 cm) ja ota pyöreällä muotilla ympyröitä (Ø n. 3 cm). Pyöritä selkäviivaa varten ohut tanko. Kostuta sokerimassaa hiukan vedellä tai elintarvikeliimalla ja paina pää, pilkut ja selkäviiva paikoilleen. Tee lopuksi silmät, kuten edellä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
339 kcal
Proteiini
8,7 g
Hiilihydraatti
35,9 g
Rasva
17,6 g
Tyydyttynyt rasva
5,9 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vettä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.