Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lettukakku savulohella

Suolainen lettukakku kätkee sisäänsä raikasta hernetäytettä ja kylmäsavulohimoussea.

Lettukakku savulohella
Lettukakku savulohella

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Lettutaikina

  • 3 kananmunaa
  • 6 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Hernetäyte

  • 300 g kotimaisia herneitä
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Savulohitäyte

Lisäksi


Ohje

  1. Aloita letuista. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan n. 2 dl maitoa ja muut aineet, vatkaa tasaiseksi. Lisää loppu maito ja sekoita. Anna turvota 30 min.
  2. Paista lettutaikinasta 10 kpl ohukaisia Oivariini rasvassa pannulla (pannun pohjan halkaisija n. 20 cm).
  3. Jos käytät pakasteherneitä, sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Sekoita kaikki hernetäytteen ainekset kulhossa. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa ja sitruunamehua.
  4. Hienonna lohi. Yhdistä lohitäytteen tuorejuusto ja kerma kuhossa, vaahdota hetki. Lisää joukkoon loput lohitäytteen ainekset.
  5. Aseta neljä lettua limittäin pyöreän kakkuvuoan (ø 20 cm) reunoille siten että jokaisen letun puoliväli asettuu vuoan reunaan: puolet letusta on vuoan sisäpuolella ja puolet vuoan ulkopuolella. Aseta yksi lettu vuoan pohjalle.
  6. Levitä 1/3 lohitäytettä vuokaan letun pinnalle. Levitä päälle 1/3 hernetäytettä. Aseta hernetäytteen päälle lettu ja jatka kokoamista vielä kaksi täytekerrosväliä.Aseta kaksi viimeistä lettua päällekkäin täytteen päälle. Taita vuoan ylitulevat reunaletut pohjaletun pinnalle. Siirrä kakku jääkaappiin.
  7. Kumoa kakku ennen tarjoilua. Aseta tarjoilulautanen vuoan päälle ja kumoa lettukakku lautaselle. Koristele kakku herneenversoilla. Käytä kakun leikkaamiseen terävää veistä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 170 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 10,1 g
Rasva 11,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa
  • herneenversoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search