
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Lettutaikina
- 3 kananmunaa
-
6 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
Hernetäyte
- 300 g kotimaisia herneitä
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Savulohitäyte
- 200 g kylmäsavustettua kirjolohta
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoaValio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sitruunamehua
Lisäksi
-
Valio Oivariini® juoksevaa paistamiseenValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- herneenversoja
Lettutaikina
- 3 kananmunaa
- 6 dl Valio täysmaitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
Hernetäyte
- 300 g kotimaisia herneitä
- 1 prk (150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Savulohitäyte
- 200 g kylmäsavustettua kirjolohta
- 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
- 1 prk (2 dl) Valio Keittiön vispikermaa
- 1 rkl sitruunamehua
Lisäksi
- Valio Oivariini® juoksevaa paistamiseen
- herneenversoja
Jaa resepti
Ohje
- Aloita letuista. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan n. 2 dl maitoa ja muut aineet, vatkaa tasaiseksi. Lisää loppu maito ja sekoita. Anna turvota 30 min.
- Paista lettutaikinasta 10 kpl ohukaisia Oivariini rasvassa pannulla (pannun pohjan halkaisija n. 20 cm).
- Jos käytät pakasteherneitä, sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Sekoita kaikki hernetäytteen ainekset kulhossa. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa ja sitruunamehua.
- Hienonna lohi. Yhdistä lohitäytteen tuorejuusto ja kerma kuhossa, vaahdota hetki. Lisää joukkoon loput lohitäytteen ainekset.
- Aseta neljä lettua limittäin pyöreän kakkuvuoan (ø 20 cm) reunoille siten että jokaisen letun puoliväli asettuu vuoan reunaan: puolet letusta on vuoan sisäpuolella ja puolet vuoan ulkopuolella. Aseta yksi lettu vuoan pohjalle.
- Levitä 1/3 lohitäytettä vuokaan letun pinnalle. Levitä päälle 1/3 hernetäytettä. Aseta hernetäytteen päälle lettu ja jatka kokoamista vielä kaksi täytekerrosväliä.Aseta kaksi viimeistä lettua päällekkäin täytteen päälle. Taita vuoan ylitulevat reunaletut pohjaletun pinnalle. Siirrä kakku jääkaappiin.
- Kumoa kakku ennen tarjoilua. Aseta tarjoilulautanen vuoan päälle ja kumoa lettukakku lautaselle. Koristele kakku herneenversoilla. Käytä kakun leikkaamiseen terävää veistä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
170 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
10,1 g
Rasva
11,1 g
Tyydyttynyt rasva
5,6 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Oivariini® juoksevaa
- herneenversoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.