Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.8
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaLettutaikina
- 3 kananmunaa
-
6 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
Hernetäyte
- 300 g kotimaisia herneitä
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Savulohitäyte
- 200 g kylmäsavustettua kirjolohta
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoaValio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sitruunamehua
Lisäksi
-
0 kg
Valio Oivariini® juoksevaa paistamiseenValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 0 kg herneenversoja
Jaa resepti
Ohje
- Aloita letuista. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan n. 2 dl maitoa ja muut aineet, vatkaa tasaiseksi. Lisää loppu maito ja sekoita. Anna turvota 30 min.
- Paista lettutaikinasta 10 kpl ohukaisia Oivariini rasvassa pannulla (pannun pohjan halkaisija n. 20 cm).
- Jos käytät pakasteherneitä, sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Sekoita kaikki hernetäytteen ainekset kulhossa. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa ja sitruunamehua.
- Hienonna lohi. Yhdistä lohitäytteen tuorejuusto ja kerma kuhossa, vaahdota hetki. Lisää joukkoon loput lohitäytteen ainekset.
- Aseta neljä lettua limittäin pyöreän kakkuvuoan (ø 20 cm) reunoille siten että jokaisen letun puoliväli asettuu vuoan reunaan: puolet letusta on vuoan sisäpuolella ja puolet vuoan ulkopuolella. Aseta yksi lettu vuoan pohjalle.
- Levitä 1/3 lohitäytettä vuokaan letun pinnalle. Levitä päälle 1/3 hernetäytettä. Aseta hernetäytteen päälle lettu ja jatka kokoamista vielä kaksi täytekerrosväliä.Aseta kaksi viimeistä lettua päällekkäin täytteen päälle. Taita vuoan ylitulevat reunaletut pohjaletun pinnalle. Siirrä kakku jääkaappiin.
- Kumoa kakku ennen tarjoilua. Aseta tarjoilulautanen vuoan päälle ja kumoa lettukakku lautaselle. Koristele kakku herneenversoilla. Käytä kakun leikkaamiseen terävää veistä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
170 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
10,1 g
Rasva
11,1 g
Tyydyttynyt rasva
5,6 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Oivariini® juoksevaa
- herneenversoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.