Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.73
tähteä viidestä
11 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
piirakkaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- ½ pkt (à 50 g) hiivaa
-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 2 kananmunaa
- 5 dl spelttijauhoja
- 8-9 dl vehnäjauhoja
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 400 g sika-nauta jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- 1½ dl puuroriisiä
- 3 dl lihalientä
- 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl kuivattua meiramia
Paistamiseen
- 2 l rypsiöljyä
Jaa resepti
Ohje
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja munat. Sekoita.
- Lisää jauhot vähitellen samalla hyvin vaivaten. Lisää lopuksi sulatettu voi. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
- Valmista sillä aikaa täyte: laita jauheliha, hienonnettu sipuli, riisit ja lihaliemi kattilaan. Sekoita ainekset. Anna kiehua keskilämmöllä, kunnes riisit ovat kypsiä. Mausta.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa 15:een osaan ja pyöritä palloiksi. Kauli taikinapallot ohuehkoiksi soikioiksi. Jaa täyte soikioiden keskelle.
- Taita taskuiksi. Voitele reuna munalla ja nipistele hyvin kiinni. Nosta leivinpaperin päälle. Peitä leivinliinalla ja anna kohota.
- Kuumenna öljy isossa kattilassa tai valurautapadassa n. 180 asteiseksi. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen tiputettu leipäpala pysyy öljyn pinnalla.
- Friteeraa piirakat öljyssä molemmin puolin, kunnes kauniin ruskeita. Valuta ylimääräinen rasva nostamalla kypsä piirakka hetkeksi talouspaperin päälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
490 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
16,8 g
Rasva
45,3 g
Tyydyttynyt rasva
4,2 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.