Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
3.63
tähteä viidestä
8 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
- 1 kananmuna
-
1 dl
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
- 2 rkl korppujauhoja
- ¾ tl suolaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl yrttisekoitusta
Kastike / keitinliemi
-
4 dl
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
- 2 dl vettä
- 1 puolikas liha-juuresliemikuutiota
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 (150 g) punainen paprika
- 0 kg tuoretta persiljaa
Jaa resepti
Ohje
- Aloita lihapullien valmistaminen sekoittamalla jauhelihan joukkoon kaikki muut ainekset. Anna lihapullataikinan turvota n. 15 min.
- Kuumenna tilavassa paistokasarissa ruokakerma ja vesi kiehuvaksi (tarvitset koko ruokaan yhteensä 2 prk, à 2,5 dl ruokakermaa). Lisää liemikuution puolikas ja tomaattipyree.
- Kasta kädet kylmään veteen. Pyöritä jauhelihataikinasta pienehköjä lihapullia.
- Laita lihapullat kiehuvaan keitinliemeen. Peitä kannella ja huolehdi, että liemi kiehuu koko ajan hiljalleen.
- Anna lihapullien kypsyä kannen alla n. 12 min. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi lihapulla.
- Lisää keitinliemeen pieniksi kuutioiksi leikattu paprika. Anna sen hautua n. 3 min. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.
- Tarjoa lihapullat keitettyjen perunoiden tai peruna-porkkanamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
107 kcal
Proteiini
7,5 g
Hiilihydraatti
3,6 g
Rasva
6,9 g
Tyydyttynyt rasva
3,7 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoretta persiljaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.