Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lihavoilei­päkakku

Voileipäkakut ovat kuuluneet Suomessa perinteiseen juhlavaan kakkupöytään pitkään. Niiden suosiossa on kuitenkin ollut pieni suvantovaihe, joka on taittumassa ja voileipäkakkujen suosio jälleen kasvamassa. Perinteinen lihavoileipäkakku saikin uuden pyöreän muodon. Täytteissä maistuu välimerelliset vivahteet.

Lihavoileipäkakku
Lihavoileipäkakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 12 isoa vaaleaa paahtoleipää, viipaletta

Kostutukseen

  • 1 dl lihalientä

Täyte 1

  • 200 g palvikinkkua
  • 1 punainen paprika pieninä kuutioina
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
    Valio Viola® e200 g valkosipuli tuorejuusto laktoositon
  • ½ dl kaprista

Täyte 2

  • ½ prk (à 300 g) latva-artisokkaa öljyssä
  • ½ rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
  • 10 oliivia
  • 50 g ilmakuivattua kinkkua
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 1 prk (200 g)
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon

Koristeluun

Pohja

  • 12 isoa vaaleaa paahtoleipää, viipaletta

Kostutukseen

  • 1 dl lihalientä

Täyte 1

  • 200 g palvikinkkua
  • 1 punainen paprika pieninä kuutioina
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoa
  • ½ dl kaprista

Täyte 2

  • ½ prk (à 300 g) latva-artisokkaa öljyssä
  • ½ rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
  • 10 oliivia
  • 50 g ilmakuivattua kinkkua
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 1 prk (200 g) Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa

Koristeluun

  • 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoa
  • retiisejä
  • 1 granaattiomena
  • 50 g minisalaattisekoitusta

Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteistä: Hienonna monitoimikoneella tai veitsellä palvikinkku ja paprika. Lisää tuorejuusto ja kaprikset. Sekoita
  2. Kuutioi latva-artisokat, tomaatit ja oliivit. Hienonna ilmakuivattu kinkku ja lehtipersilja. Sekoita täytteen 2 ainekset keskenään.
  3. Kokoa kakku irtopohjavuokaan (Ø n. 23 cm). Pingota pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
  4. Asettele pohjalle kerros paahtoleipää. Leikkaa reunoihin sopivat palat. Kostuta leivät lihaliemellä, käytä apuna esim. pullasutia. Levitä vuokaan kinkkutäyte, tasoita.
  5. Asettele täytteen päälle kerros paahtoleipää, kostuta. Levitä päälle ilmakuivattu kinkku -täyte.
  6. Lado päällimmäiseksi kerros paahtoleipää, kostuta.
  7. Peitä kakku hyvin kelmulla. Anna vetäytyä jääkaapissa väh. 6 t, mieluiten seuraavaan päivään.
  8. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Tasoita reunat tarvittaessa. Levitä notkistettu tuorejuusto voileipäkakun pintaan ja reunoille.
  9. Koristele voileipäkakku ohuilla retiisiviipaleilla, minisalaattisekoituksella ja granaattiomenan siemenillä.
  10. Tarjoa kahvipyödän pikkusuolaisena tai osana noutopöytää.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 163 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 13,2 g
Rasva 9,7 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1