Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.15
tähteä viidestä
47 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKeksipohja
- 175 g kaurakeksejä
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 5 liivatetta
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- ¾ dl limemehua
- 1 limetin kuori raastettuna
- 1 dl sokeria
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Limekiille
- 2 liivatelehteä
- 1 dl limemehua
- ½ dl sokeria
- ½ dl vettä
- 0 kg elintarvikeväriä
Jaa resepti
Ohje
- Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm).
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, ½ dl limemehua, limen raastettu kuori ja sokeri.
- Vaahdota kerma.
- Kuumenna 1/4 dl limemehua kiehuvaksi mikrossa esim. kahvikupissa. Sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan.
- Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.
- Tee kiille: Laita liivatteet pehmenään kylmään veteen. Sekoita limemehuun sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä limemehu ja vesi-liivateseos. Värjää vihreäksi.
- Lusikoi kiille kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1 h.
- Irrota kakku vuoasta varoen käyttämällä lastaa apuna reunan irrotuksessa. Koristele tuoreella mintulla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
294 kcal
Proteiini
7,6 g
Hiilihydraatti
17,7 g
Rasva
20,9 g
Tyydyttynyt rasva
11,7 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- elintarvikeväriä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.