Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Linssi-jau­he­li­hakeitto

Linssit ovat hyvä proteiinin ja kuidun lähde ja tuovat vaihtelua jauhelihakeittoon. Makua keittoon antaa juustolla maustettu ruokakerma.

Linssi-jauhelihakeitto
Linssi-jauhelihakeitto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1-2 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1-2  (175 g) sipulia
  • 400 g porsaan jauhelihaa
  • 500 g
    bataattia
    Voit kokeilla myös:
    • ½ kg porkkanaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 12 dl vettä
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • 2 tl suolaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 prk (2,5 dl)
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme juustoa UHT laktoositon
  • ½ dl tuoretta persiljaa
  • 1-2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1-2  (175 g) sipulia
  • 400 g porsaan jauhelihaa
  • 500 g bataattia
  • 1 tl inkivääriä
  • 12 dl vettä
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • 2 tl suolaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Kolme juustoa
  • ½ dl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Mittaa kattilaan Oivariini. Lisää hienonnetut sipulit. Kuullota.
  2. Lisää jauheliha. Ruskista. Lisää bataatti- tai porkkanakuutiot. Sekoittele ja kuumenna.
  3. Lisää inkivääri, vesi, maustepippurit, suola, laakerinlehdet ja tomaattimurska. Huuhdo linssit siivilässä kylmällä, juoksevalla vedellä. Lisää linssit kattilaan.
  4. Lisää ruokakerma, kuumenna kiehuvaksi. Lisää hienonnettu persilja
  5. Anna kiehua kannen alla n. 30 min välillä sekoittaen.
  6. Tarkista maku ja kypsyys. Ripota pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 76 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 7 g
Rasva 3,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1