Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Litistetyt croissantit

Litistetty ja rapea croissant eli flat croissant trendaa nyt meillä ja maailmalla. Makeat croissantit saavat pintaansa klassikko makuparin - maitosuklaan ja raikkaat marjat.

Litistetyt croissantit
Litistetyt croissantit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 croissanteja, paistettuja
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl sokeria

Pinnalle

  • 100 g maitosuklaata
  • 1 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio marjakreemiä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön marjakreemi 200 g laktoositon
  • 0 kg pakastekuivattua vadelmaa

Ohje

  1. Kauli kypsät croissantit mahdollisimman ohuiksi.
  2. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Levitä voiseos veitsellä molemmin puolin croisanttien pintaan.
  3. Paista croisantteja paistinpannulla muutama minuutti per puoli, kunnes pinta on saanut hyvän rapean paistopinnan. Paina croissanttia pannua vasten paiston aikana esimerkiksi lastalla. Siirrä croissantit sivuun jäähtymään. Croissantit rapeutuvat jäähtyessään.
  4. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lusikoi suklaasulaa jäähtyneiden croisanttien pintaan. Siirrä croissantit jähmettymään jääkaappiin.
  5. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon kreemi. Pursota marjavaahtoa croissanttien pintaan. Koristele pakastekuivatulla vadelmalla.

Vinkki

Hyödynnä litistetyissä croissanteissa edellispäivän kuivahtaneet croissantit.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 398 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 32,2 g
Rasva 28 g
Tyydyttynyt rasva 13,5 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • pakastekuivattua vadelmaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search