Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lohi-kaprispiiras

Lohi-kaprispiiras on oivallinen iltapäiväteen seuralainen jopa juhlavampaan tilaisuuteen.

Lohi-kaprispiiras
Lohi-kaprispiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Rahka-voitaikina

  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 4 dl vettä
  • 50 g (0,5 dl) kapriksia hienonnettuna
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® tilli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
    Valio Viola® kevyt e200 g tilli tuorejuusto laktoositon
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
  • 3 keitettyä (10 min) kananmunaa
  • 300 g tuoresuolattua kirjolohta
  • 1 dl tilliä hienonnettuna

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Kapris-remoulade

  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl kapriksia hienonnettuna
  • 1-2 rkl kurkkusalaattia

Ohje

  1. Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa
  2. Keitä riisit kypsiksi vedessä. Valuta riisi tarvittaessa. Lisää joukkoon kaprikset ja tuorejuusto. Viipaloi munat ja kala.
  3. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy (noin 40 x 35 cm). Lado levyn keskelle puolet kalaviipaleista, puolet tillistä, munaviipaleet ja riisiseos. Levitä riisin päälle loppu tilli ja kalaviipaleet. Käännä taikinan reunat päälle ja ummista piirakka. Käännä piirakka ympäri leivinpaperille niin, että sauma jää alle.
  4. Jos taikinaa jää yli, kauli se ja leikkaa halutessasi koristenauhoja piiraan päälle.
  5. Voitele piirakka munalla, pistele ja paista 225 asteessa noin 30 min
  6. Valmista remoulade-kastike yhdistämällä ainesosat keskenään.
  7. Tarjoile piiras kastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 225 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 13,7 g
Rasva 15,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,6 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search