Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h 30 min
Yhteensä
3 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPorkkanaleipä
-
2 dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- ¼ pkt (à 50 g) hiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
-
25 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 (125 g) porkkana raastettuna
- 6½ dl vehnäjauhoja
Kostutus
- 1 dl kasvislientä
Täyte ja koristelu
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ⅓ tl suolaa
- ripaus jauhettua mustapippuria
- 6 dl kesäkasviksia, esim. kurkkua ja kesäkurpitsaa
- 200 g lämminsavulohta
- 100 g jääsalaattia
Jaa resepti
Ohje
Porkkanaleipä
- Lämmitä maitojuoma kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää muna, sulatettu voi ja porkkanaraaste, sekoita. Vaivaa joukkoon jauhot.
- Kaada taikina voideltuun ø 22 - 23 cm :n irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Anna kohota 1 h.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 25 min. Anna jäähtyä hyvin.
Täyttäminen
- Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa pestyt kasvikset pieniksi kuutioiksi.
- Halkaise porkkanaleipä kolmeen osaan. Leikkaa kannesta paistopinta ohuelti pois.
- Kostuta leipälevyt. Pursota tai levitä pohjille tuorejuusto-kermaseosta. Laita toiseen väliin salaattia ja kasviskuutioita ja toiseen salaattia ja lohta.
- Pursota pinnalle loppu tuorejuustoseos. Koristele salaatilla, kasviskuutioilla ja lohella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
179 kcal
Proteiini
6,4 g
Hiilihydraatti
18,2 g
Rasva
8,8 g
Tyydyttynyt rasva
4,6 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua mustapippuria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.