
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h 30 min
Yhteensä
3 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Porkkanaleipä
-
2 dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- ¼ pkt (à 50 g) hiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
-
25 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 (125 g) porkkana raastettuna
- 6½ dl vehnäjauhoja
Kostutus
- 1 dl kasvislientä
Täyte ja koristelu
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ⅓ tl suolaa
- ripaus jauhettua mustapippuria
- 6 dl kesäkasviksia, esim. kurkkua ja kesäkurpitsaa
- 200 g lämminsavulohta
- 100 g jääsalaattia
Porkkanaleipä
- 2 dl Valio Eila® kevytmaitojuomaa
- ¼ pkt (à 50 g) hiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 25 g Valio Eila® voita
- 1 (125 g) porkkana raastettuna
- 6½ dl vehnäjauhoja
Kostutus
- 1 dl kasvislientä
Täyte ja koristelu
- 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
- 2 dl Valio Keittiön vispikermaa
- ⅓ tl suolaa
- ripaus jauhettua mustapippuria
- 6 dl kesäkasviksia, esim. kurkkua ja kesäkurpitsaa
- 200 g lämminsavulohta
- 100 g jääsalaattia
Jaa resepti
Ohje
Porkkanaleipä
- Lämmitä maitojuoma kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää muna, sulatettu voi ja porkkanaraaste, sekoita. Vaivaa joukkoon jauhot.
- Kaada taikina voideltuun ø 22 - 23 cm :n irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Anna kohota 1 h.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 25 min. Anna jäähtyä hyvin.
Täyttäminen
- Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa pestyt kasvikset pieniksi kuutioiksi.
- Halkaise porkkanaleipä kolmeen osaan. Leikkaa kannesta paistopinta ohuelti pois.
- Kostuta leipälevyt. Pursota tai levitä pohjille tuorejuusto-kermaseosta. Laita toiseen väliin salaattia ja kasviskuutioita ja toiseen salaattia ja lohta.
- Pursota pinnalle loppu tuorejuustoseos. Koristele salaatilla, kasviskuutioilla ja lohella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
179 kcal
Proteiini
6,4 g
Hiilihydraatti
18,2 g
Rasva
8,8 g
Tyydyttynyt rasva
4,6 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua mustapippuria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.