Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Yhteensä
35 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4.1
tähteä viidestä
10 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 400 g parsakaalia
-
15 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 150 g purjoa
- 1-2 valkosipulin kynttä
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa sitruuna & pippuriLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma sitruuna & pippuri sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää…
- ½ dl vettä
- 600 g kirjolohifileetä
- ¼ tl suolaa
Sitruunamantelit
-
15 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl kuorellisia manteleita
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa myllystä
Jaa resepti
Ohje
- Käytä valmistukseen tilavaa paistokasaria tai kattilaa. Irrota parsakaalista varsi ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä voissa. Lisää kukinnot pieniksi nupuiksi leikattuina joukkoon. Kuullota keskilämmöllä muutama min.
- Halkaise purjo. Huuhdo huolella ja hienonna.
- Viipaloi valkosipulin kynsi. Lisää yhdessä purjon kanssa parsakaalin joukkoon.
- Lisää ruokakerma ja vesi. Hauduta kannen alla, kunnes parsakaali on puolikypsää.
- Leikkaa lohesta nahattomia ja ruodottomia kuutioita. Mausta kalapalat suolalla. Lisää kasvisten päälle. Anna hautua kypsäksi n. 5 min kannen alla.
Sitruunamantelit
- Sulata voi paistinpannulla. Ruskista mantelit siinä kevyesti. Lisää hunaja, pestyn sitruunan ohut pintakuori raastettuna sekä sitruunamehu. Jauha lopuksi manteleille myllystä hiukan suolaa.
- Kaada kuuma manteli-hunajaseos padan pinnalle.
- Tarjoa lohipadan lisänä jasmiiniriisiä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
131 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatti
3,1 g
Rasva
8,9 g
Tyydyttynyt rasva
2,7 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.