
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Taikina
- sitruunan kuori raastettuna
- 3½ dl durumvehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- ½ dl sitruunamehua
Lohi-juustotäyte
- 300 g savukirjolohta
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kolme pippuria tuorejuustoaValio Viola® kevyt kolme pippuria tuo lempeän pippurista makua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää…
Voi-tillikastike
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl tilliä
- parmesaania
Taikina
- sitruunan kuori raastettuna
- 3½ dl durumvehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- ½ dl sitruunamehua
Lohi-juustotäyte
- 300 g savukirjolohta
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® kolme pippuria tuorejuustoa
Voi-tillikastike
- 50 g Valio voita
- ½ dl tilliä
- parmesaania
Jaa resepti
Ohje
Pastataikinan valmistus
- Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sen keltainen pintakuori ohuelti.Yhdistä aineet yleiskoneen kulhossa, lisää viimeisenä sitruunamehu. Sekoita 1 - 2 min K-vatkainta käyttäen, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Muotoile taikinapallo käsissäsi tiiviiksi ja kääri tuorekelmuun. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Täytteen valmistus
- Poista savulohifileestä nahka ja mahdolliset ruodot ja/tai rasva. Sekoita hienonnettu kala tuorejuustoon.
Raviolien valmistus
- Leikkaa taikinasta pienehköjä paloja. Kauli palat pastakoneella kierros kierrokselta taikinalevyä ohentaen. Nosta 1 - 2 mm:n paksuinen, n.10 cm:n levyinen nauhamainen levy jauhotetulle työpöydälle. Lusikoi täytettä 5 - 6 cm:n välein. Kostuta saumakohdat vedellä pullasutia käyttäen. Nosta toinen kaulittu levy päälle. Sulje reunat painellen tiukasti levyt yhteen sormella. Leikkaa ylimääräinen taikina leivinpyörällä (raviolityynyn koko on n. 6 x 6 cm).
- Nosta valmiit raviolityynyt jauhotetulle leivinpaperille. Keitä suolalla maustetussa, runsaassa vedessä 5 min. Nostele reikäkauhalla lautasille tai tarjoiluvadille.
Tarjoilu
- Yhdistä sulatettu voi ja hienonnettu tilli. Kaada kuumaa kastiketta raviolien päälle. Tarjoa heti. Halutessasi voit raastaa pinnalle parmesaani juustoa
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
251 kcal
Proteiini
11,6 g
Hiilihydraatti
17,1 g
Rasva
14,7 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
3,2 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunan kuori
- parmesaania
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.