
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
10 h
Yhteensä
11 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 12 viipaletta grahampaahtoleipää
Täyte
- 400 g lämminsavulohta
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
- 3 rkl kapriksia
- ½ tl musta- tai valkopippuria
- 2-3 rkl sitruunamehua
- 1½ dl tilliä hienonnettuna
Kostutukseen
- ¼ dl sitruunamehua
- ¾ dl vettä
- ripaus suolaa
Päälle
-
2 rasia (à 200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
- 1 rasia tuoretta, vihreää parsaa esim. miniparsaa
- herneenversoja
- retiisejä
- 50 g kirjolohen mätiä
Pohja
- 12 viipaletta grahampaahtoleipää
Täyte
- 400 g lämminsavulohta
- 1 prk (180 g) Valio Arki® crème fraîchea
- 3 rkl kapriksia
- ½ tl musta- tai valkopippuria
- 2-3 rkl sitruunamehua
- 1½ dl tilliä hienonnettuna
Kostutukseen
- ¼ dl sitruunamehua
- ¾ dl vettä
- ripaus suolaa
Päälle
- 2 rasia (à 200 g) Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
- 1 rasia tuoretta, vihreää parsaa esim. miniparsaa
- herneenversoja
- retiisejä
- 50 g kirjolohen mätiä
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Kostuta leipäviipaleet sitruuna-vesiseoksella esim. pullasudilla.
- Sekoita täytteen ainekset.
- Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin esim. kelmun päälle. Levitä 1/3 täytteestä viipaleille. Jatka kunnes kakku on koottu.
- Kiedo voileipäkakku kelmun sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
- Tasoita voileipäkakun reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle.
- Halkaise pikkuparsat ja asettele pystyyn kakun reunoille. Asettele myös versot reunoille. Koristele voileipäkakun pinta ohuiksi höylätyillä retiisilastuilla sekä lusikoi mätiä pinnalle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
149 kcal
Proteiini
8,9 g
Hiilihydraatti
9 g
Rasva
8,5 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- herneenversoja
- retiisejä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.