Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
10 h
Yhteensä
11 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.44
tähteä viidestä
9 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 12 viipaletta grahampaahtoleipää
Täyte
- 400 g lämminsavulohta
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
- 3 rkl kapriksia
- ½ tl musta- tai valkopippuria
- 2-3 rkl sitruunamehua
- 1½ dl tilliä hienonnettuna
Kostutukseen
- ¼ dl sitruunamehua
- ¾ dl vettä
- ripaus suolaa
Päälle
-
2 rasia (à 200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
- 1 rasia tuoretta, vihreää parsaa esim. miniparsaa
- 0 kg herneenversoja
- 0 kg retiisejä
- 50 g kirjolohen mätiä
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Kostuta leipäviipaleet sitruuna-vesiseoksella esim. pullasudilla.
- Sekoita täytteen ainekset.
- Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin esim. kelmun päälle. Levitä 1/3 täytteestä viipaleille. Jatka kunnes kakku on koottu.
- Kiedo voileipäkakku kelmun sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
- Tasoita voileipäkakun reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle.
- Halkaise pikkuparsat ja asettele pystyyn kakun reunoille. Asettele myös versot reunoille. Koristele voileipäkakun pinta ohuiksi höylätyillä retiisilastuilla sekä lusikoi mätiä pinnalle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
149 kcal
Proteiini
8,9 g
Hiilihydraatti
9 g
Rasva
8,5 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- herneenversoja
- retiisejä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.