Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Luumu-kane­liruudut

Luumu ja kaneli maistuvat makuparina tässä helppotekoisessa leivonnaisessa. Maustettu rahka mehevöittää sekä taikinan, että tekee herkullisen kuorrutuksen. Kuorrutuksessa ei ole säästelty, koska se on niin hyvää!

Luumu-kaneliruudut
Luumu-kaneliruudut

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 2 dl mantelilastuja
  • 150 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 12 (70 g) kuivattua, pehmeää luumua
  • 75 g säilykekirsikoita
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • 1 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 200 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • piparkakkuja

Taikina

  • 2 dl mantelilastuja
  • 150 g Valio voita
  • 12 (70 g) kuivattua, pehmeää luumua
  • 75 g säilykekirsikoita
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • 1 dl Valio maitoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 200 g Valio voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • piparkakkuja

Ohje

  1. Murskaa mantelilastut kevyesti kämmenessä. Paahda ne kuivalla, pinnoitetulla pannulla. Sulata joukkoon voi ja siirrä pannu sivuun jäähtymään.
  2. Paloittele luumut (ja valutetut kirsikat). Lisää hedelmäpalat voiseokseen.
  3. Sekoita munat, sokerit, rahka, maito ja voiseos kulhossa.
  4. Lisää jauhot ja leivinjauhe seoksena. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille uunipellille. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 min tai kunnes kypsä. Käännä peltiä tarvittaessa paistamisen aikana. Anna jäähtyä.

Kuorrutus

  1. Sulata voi kattilassa ja nosta liedeltä. Lisää tomusokeri. Sekoita, kunnes tasaista. (Alussa rasva ja sokeri erottuvat, mutta esim. muovisella kierrevatkaimella sekoitus onnistuu hyvin.)
  2. Sekoita joukkoon rahka.
  3. Valuta kuorrutus hieman jäähtyneen piirakan päälle (ks. vinkki). Tasoita. Tee halutessasi pintaan koristekuvioita. Anna kuorrutuksen jähmettyä viileässä.
  4. Leikkaa paloiksi ja koristele halutessasi piparkakuilla.

Vinkki

Jos paistopinta on kovin epätasainen, kumoa piirakka peltiä apuna käyttäen nurinpäin. Tasaiselle alapinnalle on helppo levittää kuorrutus



Käyttämällä Valio Eila® voita ja Valio Eila® maitojuomaa saat leivonnaisesta laktoosittoman.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 334 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 32,5 g
Rasva 19,2 g
Tyydyttynyt rasva 9,3 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1