Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 2 dl mantelilastuja
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 12 (70 g) kuivattua, pehmeää luumua
- 75 g säilykekirsikoita
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneliValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl tomusokeria
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneliValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 0 kg piparkakkuja
Jaa resepti
Ohje
- Murskaa mantelilastut kevyesti kämmenessä. Paahda ne kuivalla, pinnoitetulla pannulla. Sulata joukkoon voi ja siirrä pannu sivuun jäähtymään.
- Paloittele luumut (ja valutetut kirsikat). Lisää hedelmäpalat voiseokseen.
- Sekoita munat, sokerit, rahka, maito ja voiseos kulhossa.
- Lisää jauhot ja leivinjauhe seoksena. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille uunipellille. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 min tai kunnes kypsä. Käännä peltiä tarvittaessa paistamisen aikana. Anna jäähtyä.
Kuorrutus
- Sulata voi kattilassa ja nosta liedeltä. Lisää tomusokeri. Sekoita, kunnes tasaista. (Alussa rasva ja sokeri erottuvat, mutta esim. muovisella kierrevatkaimella sekoitus onnistuu hyvin.)
- Sekoita joukkoon rahka.
- Valuta kuorrutus hieman jäähtyneen piirakan päälle (ks. vinkki). Tasoita. Tee halutessasi pintaan koristekuvioita. Anna kuorrutuksen jähmettyä viileässä.
- Leikkaa paloiksi ja koristele halutessasi piparkakuilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
334 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
32,5 g
Rasva
19,2 g
Tyydyttynyt rasva
9,3 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- piparkakkuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.