Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Luumu-kaneliruudut

Luumu ja kaneli maistuvat makuparina tässä helppotekoisessa leivonnaisessa. Maustettu rahka mehevöittää sekä taikinan, että tekee herkullisen kuorrutuksen. Kuorrutuksessa ei ole säästelty, koska se on niin hyvää!

Luumu-kaneliruudut
Luumu-kaneliruudut

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 2 dl mantelilastuja
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 12 (70 g) kuivattua, pehmeää luumua
  • 75 g säilykekirsikoita
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g luumu-kaneli laktoositon
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta

Kuorrutus


Ohje

  1. Murskaa mantelilastut kevyesti kämmenessä. Paahda ne kuivalla, pinnoitetulla pannulla. Sulata joukkoon voi ja siirrä pannu sivuun jäähtymään.
  2. Paloittele luumut (ja valutetut kirsikat). Lisää hedelmäpalat voiseokseen.
  3. Sekoita munat, sokerit, rahka, maito ja voiseos kulhossa.
  4. Lisää jauhot ja leivinjauhe seoksena. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille uunipellille. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 min tai kunnes kypsä. Käännä peltiä tarvittaessa paistamisen aikana. Anna jäähtyä.

Kuorrutus

  1. Sulata voi kattilassa ja nosta liedeltä. Lisää tomusokeri. Sekoita, kunnes tasaista. (Alussa rasva ja sokeri erottuvat, mutta esim. muovisella kierrevatkaimella sekoitus onnistuu hyvin.)
  2. Sekoita joukkoon rahka.
  3. Valuta kuorrutus hieman jäähtyneen piirakan päälle (ks. vinkki). Tasoita. Tee halutessasi pintaan koristekuvioita. Anna kuorrutuksen jähmettyä viileässä.
  4. Leikkaa paloiksi ja koristele halutessasi piparkakuilla.

Vinkki

Jos paistopinta on kovin epätasainen, kumoa piirakka peltiä apuna käyttäen nurinpäin. Tasaiselle alapinnalle on helppo levittää kuorrutus



Käyttämällä Valio Eila® voita ja Valio Eila® maitojuomaa saat leivonnaisesta laktoosittoman.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 334 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 32,5 g
Rasva 19,2 g
Tyydyttynyt rasva 9,3 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • piparkakkuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search