
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Taikina
- 2 dl mantelilastuja
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 12 (70 g) kuivattua, pehmeää luumua
- 75 g säilykekirsikoita
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl tomusokeria
- 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
- piparkakkuja
Taikina
- 2 dl mantelilastuja
- 150 g Valio voita
- 12 (70 g) kuivattua, pehmeää luumua
- 75 g säilykekirsikoita
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
- 1 dl Valio maitoa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 200 g Valio voita
- 2 dl tomusokeria
- 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
- piparkakkuja
Jaa resepti
Ohje
- Murskaa mantelilastut kevyesti kämmenessä. Paahda ne kuivalla, pinnoitetulla pannulla. Sulata joukkoon voi ja siirrä pannu sivuun jäähtymään.
- Paloittele luumut (ja valutetut kirsikat). Lisää hedelmäpalat voiseokseen.
- Sekoita munat, sokerit, rahka, maito ja voiseos kulhossa.
- Lisää jauhot ja leivinjauhe seoksena. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille uunipellille. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 min tai kunnes kypsä. Käännä peltiä tarvittaessa paistamisen aikana. Anna jäähtyä.
Kuorrutus
- Sulata voi kattilassa ja nosta liedeltä. Lisää tomusokeri. Sekoita, kunnes tasaista. (Alussa rasva ja sokeri erottuvat, mutta esim. muovisella kierrevatkaimella sekoitus onnistuu hyvin.)
- Sekoita joukkoon rahka.
- Valuta kuorrutus hieman jäähtyneen piirakan päälle (ks. vinkki). Tasoita. Tee halutessasi pintaan koristekuvioita. Anna kuorrutuksen jähmettyä viileässä.
- Leikkaa paloiksi ja koristele halutessasi piparkakuilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
334 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
32,5 g
Rasva
19,2 g
Tyydyttynyt rasva
9,3 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- piparkakkuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.