Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Luumu-kane­litorttu

Jos tarvitset kahvipöytään tarjottavaa nopeasti ja helposti, tässä luumu-kanelitortussa itse tehdyn pohjan voi korvata kaupan valmiilla torttupohjalla.

Luumu-kanelitorttu
Luumu-kanelitorttu

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

2 munan torttupohja

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

Kostutukseen

  • 1 dl
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • 2 rkl sokeria

Koristeluun

  • ½ dl suklaarouhetta
  • 6-8  punaisia kirsikoita sokeriliemessä

2 munan torttupohja

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • Valio Oivariini® juoksevaa
  • korppujauhoja

Kostutukseen

  • 1 dl Valio Eila® maitojuomaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 1 prk (2 dl) Valio Keittiön vispikermaa
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • 2 rkl sokeria

Koristeluun

  • ½ dl suklaarouhetta
  • 6-8  punaisia kirsikoita sokeriliemessä

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi. Sekoita varoen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttu- tai kakkuvuokaan (sisäosan halkaisija n. 25 cm).
  2. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 13 -15 min tai kunnes kypsä. Kumoa hiukan jäähtyneenä.
  3. Mausta maito sokereilla. Kostuta sillä torttupohja varsinkin reunoilta.
  4. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja makeuta sokerilla.
  5. Lusikoi seos torttupohjan päälle.
  6. Koristele (laktoosittomalla) suklaarouheella ja kirsikoilla.

Vinkki

Korvaa halutessasi itse tehty pohja kaupan valmiilla torttupohjalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 241 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 26,3 g
Rasva 12,6 g
Tyydyttynyt rasva 6,9 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1