Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h 45 min
Yhteensä
13 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.75
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaSuklaakakku
- 4 dl vehnäjauhoja
- 4 dl sokeria
- 2 dl kaakaojauhetta
- 2 tl ruokasoodaa
- 2 kananmunaa
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
4 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Luumu-kanelivaahto
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneliValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Lisäksi
-
1 dl
kirsikkahilloaVoit kokeilla myös:
- 1 dl mustaherukkahilloa
- 2 rkl likööriä, hillon mukaan
- 50 g tummaa suklaata
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kulhoon kuivat aineet, sekoita.
- Lisää koko ajan sekoittaen munat, Oivariini ja lopuksi maito. Kaada taikina 20 - 22 cm:n korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun kakkuvuokaan.
- Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 45 - 55 min, riippuen vuoan koosta. Kakku saa jäädä mieluummin kosteaksi kuin täysin kypsäksi.
- Anna kakkupohjan jäähtyä hyvin. (Huom! Kakun kanteen muodostuu kuoppa, joka kakkua kootessa täytetään luumu-kanelivaahdolla. Älä siis huolestu.)
- Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan.
- Vaahdota rahka ja kerma samassa kulhossa. Sekoita hilloon halutessasi likööriä. Rouhi suklaa.
- Täytä kakku hillolla ja kerma-rahkavaahdolla. Ripottele täyteväleihin myös suklaata.
- Koristele rouhitulla suklaalla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 261 kcalProteiini 5,2 gHiilihydraatti 33,7 gRasva 11,2 gTyydyttynyt rasva 4,6 gRavintokuitu 1,8 gSuola 0,5 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.