Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.8
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaLuumuseos
- 500 g tuoreita luumuja
- ¾ dl sokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 2 rkl vettä
- 2 tl perunajauhoja
Vanilja-rahkatäyte
- 4 liivatelehteä
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ tl inkivääriä
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 1¼ dl sokeria
- 1½ rkl vettä
Pohja
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 150-175 g keksejä, esim. Bastogne
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin luumuseos. Viipaloi ja paloittele pestyt luumut, poista kivet. Laita luumupalat kattilaan sokerin ja sitruunamehun kanssa. Anna kiehua välillä sekoitellen n. 5 min. Luumujen tulee hieman pehmetä. Keittoaika on riippuvainen luumulajikkeesta ja palojen koosta.
- Siirrä kattila hetkeksi pois liedeltä. Sekoita perunajauho ja vesi tasaiseksi ja valuta suurus samalla sekoittaen luumujen joukkoon. Nosta kattila takaisin liedelle. Kuumenna, kunnes muutamat kuplat ovat nousseet pintaan.
- Laita seos jäähtymään laittamalla kattila kylmään vesihauteeseen. Valmista seuraavaksi pohja.
Pohja
- Pingota leivinpaperi (Ø 20 - 23 cm) irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
- Sekoita sulatettu voi ja murennetut keksit. Jos teet kakun Ø 23 cm vuokaan, käytä keksejä 175 g. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle.
Vanilja-rahkavaahto ja luumutäyte
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Vaahdota kerma ja inkivääri - jätä hieman löysäksi. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes vanilja-rahkavaahto on rakenteeltaan pursotettavaa. Siirrä vaahtoa 4 dl (n. 350 g) pursotinpussiin. Sulje päät, ettei täyte valu ja nosta jääkaappiin.
- Yhdistä jäähtynyt luumuseos vanilja-rahkavaahtoon.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatelehdet. Lisää liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen.
- Kaada täyte kakkuvuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h.
- Irrota kakku vuoasta - ensin esim. veitsellä tai suoralla lastalla vuoan reunojen vierestä ja siirrä tarjoiluastiaan. Kuorruta pinta pursottamalla vanilja-rahkavaahto - muuta koristelua kakku ei kaipaa. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipyödässä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
228 kcal
Proteiini
3,9 g
Hiilihydraatti
21,3 g
Rasva
13,7 g
Tyydyttynyt rasva
7,7 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.