Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
3 h
Yhteensä
3 h 25 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 750 g luumuja
- 1-1½ dl sokeria
- 6 dl vettä
- 1½ dl mannasuurimoita
- ¼ tl suolaa
Tarjoiluun
-
1 prk (400 g)
Valio turkkilaista luomujogurttiaValio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
Voit kokeilla myös:Jaa resepti
Ohje
- Poista luumuista kivet. Laita kattilaan. Lisää vesi ja 1 dl sokeria.
- Keitä muutama min. Soseuta huolellisesti sauvasekoittimella.
- Kuumenna kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Lisää myös suola.
- Kypsennä puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita välillä. Tarkista puuron makeus - jos käyttämäsi luumut ovat hapahkoja, voit lisätä sokeria.
- Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi.
- Tarjoa jälkiruoaksi turkkilasen jogurtin kanssa tai välipalana maitolasillisen kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 76 kcalProteiini 1,3 gHiilihydraatti 11,6 gRasva 2,2 gTyydyttynyt rasva 1,2 gRavintokuitu 0,8 gSuola 0,1 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.