Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lyonin kanapata

Tämän ohjeen inspiraatio on lähtenyt ranskalaiselta esikuvaltaan Lyonin kana eli poulet au vinaigre. Etikkakana valmistetaan mehevistä kanan paistileikkeistä. Kastike on etikkaisen kirpakkaa ja sitä pyöristää crème fraîche.

Lyonin kanapata
Lyonin kanapata

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 25 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 900 g broilerin paistileikkeitä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ¾ dl punaviinietikkaa
  • 3 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 25 g Valio voita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 900 g broilerin paistileikkeitä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ¾ dl punaviinietikkaa
  • 3 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 prk (150 g) Valio Keittiön crème fraîchea

Ohje

  1. Sulata voi korkeareunaisella pannulla tai padassa ja hienonna joukkoon valkosipulin kynnet. Kuullota ja lisää pannulle paistileikkeet. Ruskista molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Lisää pannulle tomaattipyree ja etikka. Anna kiehahtaa. Lisää vielä vesi, murennettu liemikuutio, rakuuna ja laakerinlehdet. Anna poreilla kannen alla n. 20 min välillä sekoittaen. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen crème fraîche ja anna hautua vielä hetki.
  3. Tarjoile perunoiden tai riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal
Proteiini 13,2 g
Hiilihydraatti 0,8 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1