
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni120°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Macaron- pohjat
- 4 dl mantelijauhetta
- 3 dl tomusokeria
- 100 g valkuaisia
- elintarvikeväriä
- 100 g valkuaisia
- 3 dl sokeria
- ½ dl vettä
Täytteet
- 1¾ dl marjacurdia, ks. erillinen ohje!
Macaron- pohjat
- 4 dl mantelijauhetta
- 3 dl tomusokeria
- 100 g valkuaisia
- elintarvikeväriä
- 100 g valkuaisia
- 3 dl sokeria
- ½ dl vettä
Täytteet
- 1¾ dl marjacurdia, ks. erillinen ohje!
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa mantelijauhe ja tomusokeri yleiskoneeseen. Hienonna sekoitusterällä muutama min. Sekoita joukkoon valkuaiset ja väri. Anna tekeytyä n. 15 min.
- Valmista italialainen marenki: Mittaa valkuaiset yleiskoneen kulhoon, vaahdota kuohkeaksi. Keitä sokeri ja vesi 120 asteeseen, käytä lämpömittaria. Lisää kuuma sokeri-vesiseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koneen käydessä. Jatka vatkaamista voimakkaasti, kunnes seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.
- Lisää marenki manteliseokseen kahdessa erässä käsin sekoittaen. Laita seos pursotinpussiin, jossa on pyöreäaukkoinen tylla (10mm) tai leikkaa pussin päähän n. Ø 1 cm:n aukko. Pursota massa leivinpaperille uunipellille ø 2,5 cm:n pohjiksi ja anna kuivahtaa n. 15 min, kunnes sormella koskettaessa taikina ei tartu.
- Paista 150 asteessa n. 15 min. Anna kuorien jäähtyä pelillä ennen irrottamista.
- Täytä puolet jäähtyneistä pohjista marja- tai sitruunacurdilla (Marjacurdin ohjeen löydät palvelustamme: Makupari Valio Keisarinna ja marjacurd). Paina toinen pohja kanneksi.
- Säilytä peitettynä jääkaapissa tai pakasta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
323 kcal
Proteiini
7,4 g
Hiilihydraatti
45,5 g
Rasva
11,5 g
Tyydyttynyt rasva
0,9 g
Ravintokuitu
3,1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- elintarvikeväriä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.