Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 kananmunaa
- 3 dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeri
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl keltaisia rusinoita
- 300 g porkkanoita raastettuna
- 1 pieni tlk ananasmurskaa
- ½ dl hassel- tai saksanpähkinärouhetta
-
150 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
Kuorrutus
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® tuorejuustoa appelsiini tai maustamatonValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruuna tai vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ dl tomusokeria
-
100 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
Jaa resepti
Ohje
- Aloita porkkanakakun valmistaminen pohjustamalla leivinpaperilla pinnoitettu irtopohjavuoka (Ø 24 cm). Voitele reunat.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri.
- Hienonna rusinat ja porkkanat monitoimikoneessa yhtä aikaa. Voit myös käyttää veistä ja raastinta.
- Valuta ananasmurska huolella siivilässä, painele neste pois.
- Lisää rusina-porkkanaseokseen ananasmurska, pähkinärouhe sekä sulatettu voi tai Oivariini.
- Yhdistä muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja porkkanaseos. Sekoita.
- Kaada taikina vuokaan.
- Kypsennä porkkanakakkua uunin alaosassa 175 asteessa 45 - 50 min tai kunnes kypsä.
Kuorrutus
- Mittaa aineet kulhoon, lisää voi sulatettuna ja jäähdytettynä. Jos tomusokeri on kokkareista, siivilöi se. Vatkaa esim. sähkövatkaimella tasaiseksi. Halkaise jäähtynyt kakku. Levitä vajaa puolet kuorrutuksesta porkkanakakun väliin. Levitä loput päälle. Koristele esim. paahdetulla pistaasipähkinärouheella.
Halloween-koristelu
- Mittaa kattilaan 1/4 dl Valio kevytmaitoa. Lisää 12 kpl (75 g) lakritsitoffeekaramelleja (Lakritsi Alku). Kuumenna ja sekoittele puulastalla, että saat seoksesta tasaisen. Anna kiehua hetken aikaa, kunnes seos on sopivan kiinteää. Lisää 1 rkl Valio Luomu™ voita. Jäähdytä. Siirrä kuorrutus minigrip-pussiin. Leikkaa pussin alakulmaan pienen pieni reikä. Pursota kuorrutetun porkkanakakun pintaan hämähäkinseittikuvio. Tarjoa heti, ettei kuvio leviä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
297 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
34,2 g
Rasva
15,1 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.