
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1⅓ kg perunoita
- ½ dl kasvislientä
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- suolaa ja pippuria myllystä
- ½ dl ruokaöljyä
- 2 tl paprikajauhetta
- ½ tl kuivattua chiliä
- ½ tl jauhettua inkivääriä
-
1 pkt (240 g)
Gold&Green® Nyhtökaura® Tomaattia tai NudeaGold&Green® Nyhtökaura® Tomaatti on maustettu tomaatilla, savupaprikalla ja persiljalla. Täysin kasvipohjainen ja gluteeniton Nyhtökaura sopii…
Voit kokeilla myös:- 300 g nyhtöpossua kypsää
- 100 g purjoa viipaleina
- ½ paprika kuutioituna
- 1 rkl viinietikkaa
- ½ tl suolaa
-
2 prk (à 180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
- 1 dl salsakastiketta
-
1 pussi (150 g)
Valio Emmental raastetta (punaleima)Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
Vuokaan
-
Valio Eila® voita tai öljyäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1⅓ kg perunoita
- ½ dl kasvislientä
- 50 g Valio voita
- suolaa ja pippuria myllystä
- ½ dl ruokaöljyä
- 2 tl paprikajauhetta
- ½ tl kuivattua chiliä
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 1 pkt (240 g) nyhtöpossua kypsää
- 100 g purjoa viipaleina
- ½ paprika kuutioituna
- 1 rkl viinietikkaa
- ½ tl suolaa
- 2 prk (à 180 g) Valio Arki® crème fraîchea
- 1 dl salsakastiketta
- 1 pussi (150 g) Valio Emmental raastetta (punaleima)
Vuokaan
- Valio Eila® voita tai öljyä
Jaa resepti
Ohje
- Pese kuoriperunat huolellisesti. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi ja valuta.
- Voitele n. 22 x 32 cm kokoinen uunivuoka. Levitä kuumat perunat vuokaan ja litistä niiden rakenne rikki. Se onnistuu kätevimmin perunasurvimella, mutta myös haarukalla onnistuu.
- Kostuta perunat kasvisliemellä. Jos käytät esim. edellisen päivän perunoita, lisää hieman kostutusliemen määrää.
- Levitä litistettyjen perunoiden päälle voinokareita. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.
- Kuumenna öljy, paprika- ja chilijauhe sekä inkivääri paistinpannussa. Lisää nyhtökaura ja paista 5 - 10 min.
- Yhdistä joukkoon purjo, paprika, etikka ja suola. Kääntele hetki ja nosta liedeltä ja lisää crème fraîche sekä salsakastike .
- Levitä seos perunoiden päälle. Kuorruta juustoraasteella.
- Laita vuoka uunin keskitasolle 225 asteeseen. Paista 10 -15 min. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki lihasta valmistamiseen
- Jos valmistat ruoan kypsästä nyhtöpossusta, tarkista mausteiden tarve. Voit kokeilla myös jauhelihaa (600 g), paista kypsäksi ja valmista muuten ohjeen mukaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
130 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
9,6 g
Rasva
7,6 g
Tyydyttynyt rasva
3,2 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- Valio Eila® voita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.