Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Maissi-kat­ka­ra­pukeitto

Kuuma maissi-katkarapukeitto on mieluisaa arkiruokaa etenkin kylminä pakkaspäivinä.

Maissi-katkarapukeitto
Maissi-katkarapukeitto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 iso (100 g) sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 pussia (à 200 g) pakastemaissia
  • 1 l
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ dl perunasosejauhetta
  • 1 prk (180 g)
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • ½ tl chilipippuria
  • ½ tl kirveliä
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 200 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • ½ dl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
  • 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 iso (100 g) sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 pussia (à 200 g) pakastemaissia
  • 1 l Valio kevytmaitoa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ dl perunasosejauhetta
  • 1 prk (180 g) Valio Arki® crème fraîchea
  • ½ tl chilipippuria
  • ½ tl kirveliä
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 200 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • ½ dl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia

Ohje

  1. Lisää kattilaan oivariini, hienonnetut sipulit ja maissi. Kuullota lähes kypsäksi. Lisää maito, liemikuutio, perunasosejauhe tai kuorittu, kuutioitu peruna. Keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Lisää joukkoon créme fraîche ja mausteet. Kuumenna ja lisää lopuksi sitruunamehu, katkaravut ja tilli.
  3. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 83 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 9,4 g
Rasva 3,1 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1