Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Maitojäätelö

Vaniljajäätelön voi valmistaa kevyemmin maitopohjaisena. Maitojäätelölle maun antaa viettelevä vanilja.

Maitojäätelö
Maitojäätelö

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Maitojäätelö I

  • 4 dl
    Valio Kiehu® maitojuomaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Kiehu® maitojuoma 1 l
  • ½ vaniljatankoa
  • 2 keltuaista
  • ½ dl glukoosisiirappia
  • ½ dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%
    Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten…
    Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike 2,5 dl UHT laktoositon

Ohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Mittaa maitojuoma teräskattilaan. Halkaise vaniljatanko, rapsuta siemenet joukkoon. Lisää myös halkaistun tangon palat.
  3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 min.
  4. Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä n. 10 min. Sekoita välillä kuorettumisen estämiseksi.
  5. Poista vaniljatangon palat. Sekoita keltuaiset, glukoosisiirappi, sokeri ja hyppysellinen suolaa kulhossa. Lisää seos samalla sekoittaen vaniljamaitoon, sekoita tasaiseksi.
  6. Kuumenna kiehumispisteeseen samalla hämmentäen. Anna seoksen jäähtyä esm. vesihauteessa - sekoita muutamia kertoja.
  7. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike jämäkäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahto maitokastikkeeseen. Vatkaa sen verran, että seos on tasaista.
  8. Kaada seos pakastuksen kestävään rasiaan tai esim. leivin- tai voipaperilla vuorattuun leipävuokaan. Voit myös valmistaa jäätelön jäätelökoneessa, jolloin lopputulos astetta kuohkeampi: käytä konetta 20 min, ja siirrä jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan.
  9. Laita maitojäätelö pakastimeen 4 h:ksi tai pidempään. Jäätelökoneella tehtyyn jäätelöön riittää pakastusajaksi n. 2 h.

KORISTELUVINKKI

  1. Koristele jäätelö syötävillä kukilla, kuten rautayrtillä, ruiskaunokilla tai sarviorvokilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 133 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 16,6 g
Rasva 5,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search