
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 20 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Maitojäätelö I
-
4 dl
Valio Kiehu® maitojuomaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ vaniljatankoa
- 2 keltuaista
- ½ dl glukoosisiirappia
- ½ dl sokeria
- ripaus suolaa
-
1 prk (2,5 dl)
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten…
Maitojäätelö I
- 4 dl Valio Kiehu® maitojuomaa
- ½ vaniljatankoa
- 2 keltuaista
- ½ dl glukoosisiirappia
- ½ dl sokeria
- ripaus suolaa
- 1 prk (2,5 dl) Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%
Jaa resepti
Ohje
- Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
- Mittaa maitojuoma teräskattilaan. Halkaise vaniljatanko, rapsuta siemenet joukkoon. Lisää myös halkaistun tangon palat.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 min.
- Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä n. 10 min. Sekoita välillä kuorettumisen estämiseksi.
- Poista vaniljatangon palat. Sekoita keltuaiset, glukoosisiirappi, sokeri ja hyppysellinen suolaa kulhossa. Lisää seos samalla sekoittaen vaniljamaitoon, sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna kiehumispisteeseen samalla hämmentäen. Anna seoksen jäähtyä esm. vesihauteessa - sekoita muutamia kertoja.
- Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike jämäkäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahto maitokastikkeeseen. Vatkaa sen verran, että seos on tasaista.
- Kaada seos pakastuksen kestävään rasiaan tai esim. leivin- tai voipaperilla vuorattuun leipävuokaan. Voit myös valmistaa jäätelön jäätelökoneessa, jolloin lopputulos astetta kuohkeampi: käytä konetta 20 min, ja siirrä jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan.
- Laita maitojäätelö pakastimeen 4 h:ksi tai pidempään. Jäätelökoneella tehtyyn jäätelöön riittää pakastusajaksi n. 2 h.
KORISTELUVINKKI
- Koristele jäätelö syötävillä kukilla, kuten rautayrtillä, ruiskaunokilla tai sarviorvokilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
133 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
16,6 g
Rasva
5,7 g
Tyydyttynyt rasva
3,9 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.