
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
20 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
30 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl vettä
-
½ dl
Valio rasvatonta maitojauhetta instantMonikäyttöinen Valio maitojauhe on aitoa maitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei vaadi kylmäsäilytystä,…
- ripaus valkopippuria
- ⅓ tl suolaa
JUUSTOKASTIKKEESEEN
-
2-3 dl
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
Voit kokeilla myös:- 2 dl parmesaania
MUNAKASTIKKEESEEN
- 2 keitettyä (10 min) kananmunaa
- ripaus suolaa
- 2-3 rkl tilliä tai ruohosipulia
SIENIKASTIKKEESEEN
- n. 5 dl (200 g) tuoreita herkkusieniä tai kantarelleja
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 (100 g) sipuli
- 1 rkl tuoretta persiljaa tai ripaus rakuunaa
- 30 g Valio Eila® voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl vettä
- ½ dl Valio rasvatonta maitojauhetta instant
- ripaus valkopippuria
- ⅓ tl suolaa
JUUSTOKASTIKKEESEEN
- 2-3 dl parmesaania
MUNAKASTIKKEESEEN
- 2 keitettyä (10 min) kananmunaa
- ripaus suolaa
- 2-3 rkl tilliä tai ruohosipulia
SIENIKASTIKKEESEEN
- n. 5 dl (200 g) tuoreita herkkusieniä tai kantarelleja
- 15 g Valio voita
- 1 (100 g) sipuli
- 1 rkl tuoretta persiljaa tai ripaus rakuunaa
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa.
- Lisää reilu puolet (3 dl) vedestä ohuena nauhana. Sekoita ja kuumenna samalla kunnes tasaista. Anna kiehua hetkisen, että vehnäjauhot kypsyvät.
- Sekoita loppu vesi (1 dl) ja maitojauhe tasaiseksi. Lisää kattilaan samalla sekoittaen.
- Anna kiehahtaa koko ajan puuhaarukalla pohjasta sekoittaen. Mausta.
- Tarjoa uusien perunoiden, sillin, halstratun, savustetun tai paistetun kalan kanssa. Lisää halutessasi pinnalle tuoretta ruohosipulia tai tilliä.
JUUSTOKASTIKE
- Valmista maitokastike ohjeen mukaan, mutta jätä suola pois. Lisää juustoraaste. Kuumenna keskilämmöllä sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
- Käytä juustokastiketta keitettyjen kasvisten, esim. porkkanoiden ja kukkakaalin kastikkeena tai pastan kastikkeena.
MUNAKASTIKE
- Lisää valmiiseen maitokastikkeeseen keitetyt, hienonnetut munat. Mausta suolalla ja hienonnetulla tillillä tai ruohosipulilla.
- Tarjoa paistetun tai savustetun kalan ja (uusien) perunoiden kanssa.
SIENIKASTIKE
- Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä niin, että mahdollinen neste haihtuu.
- Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuumenna ja anna sipulin kuullottua.
- Lisää seos valmiiseen maitokastikkeeseen.
- Tarjoa (uusien) perunoiden, jauhelihapihvien tai kalan kastikkeena.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
108 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
3,7 g
Rasva
7,6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- valkopippuria
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.