Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Makaronilaatikko

Tämä makaronilaatikko tarjotaan perinteisesti lisäkeruokana esimerkiksi palapaistin tai lihapullien ja kastikkeen kera. Se on maultaan mietoa ja maistuu lapsillekin.

Makaronilaatikko
Makaronilaatikko

Ainesosat

pientä annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l vettä
  • 2 dl (80 g) sarvimakaronia

Munamaito


Ohje

  1. Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhdo siivilässä, valuta.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito, suola ja sokeri.
  3. Voitele uunivuoka. Kaada siihen makaronit. Lisää munamaito.
  4. Kypsennä makaronilaatikko uunin ala- / keskiosassa 150 asteessa 1 t 20 min.
  5. Tarjoa makaronilaatikko perinteiseen tapaan palapaistin tai lihapullakastikkeen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 39 kcal
Proteiini 2,2 g
Hiilihydraatti 4,2 g
Rasva 1,5 g
Tyydyttynyt rasva 0,7 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search