Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Makaronivelli

Makaronivelli kuuluu monen lapsuuteen. Se maistuu myös nykyajan lapsille ja aikuisille, joten on aika kaivaa retroresepti taas esiin. Makuasia on, maustaako vellin ripauksella sokeria vai ei. Voinokaretta ei sen sijaan parane jättää pois!

Makaronivelli
Makaronivelli

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l
    Valio Kiehu® maitojuomaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Kiehu® maitojuoma 1 l
  • 100 g sarvimakaronia tai farafellia
  • ½ tl suolaa
  • 1½ rkl vehnäjauhoja
  • 1-2 rkl (15 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tl sokeria

Ohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Mittaa 9 dl maitojuomaa, makaronit ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Anna vellin hiljakseen kiehua 15 min. Sekoita alussa, että makaronit eivät tartu kiinni pohjaan.
  4. Sekoita jäljelle jäänyt (1 dl) maitojuomaa ja vehnäjauhot tasaiseksi seokseksi. Kaada suurus vellin joukkoon ja keitä vielä 5 min.
  5. Lisää lopuksi joukkoon nokare voita. Tarkista suola ja lisää halutessasi sokeria.
  6. Nauti lämpimänä.

VINKKI - suurustaminen

  1. Jotkin makaronit voivat saostaa vellin tarpeeksi paksuksi ilman vehnäjauhosuurusta. Makaronit ovat muuttuneet vuosikymmenten kuluessa ja ne nykyään ne ovat keitto-ominaisuuksiltaan irtonaisempia. Siksi tähän velliin useimmiten tarvitaan suurus, jota ei aiemmin tarvittu.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 83 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 9,6 g
Rasva 3,4 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search