Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4.83
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
2½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 200 g hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
- 2 dl sokeria
- 4 kananmunaa
- ½ dl sitruunamehua ja raastettu kuori
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
Kuorrute
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristelu
- 0 kg syötäviä kukkia
- 0 kg kesäkurpitsaa lastuina
- 0 kg mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon, sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperoituun tasapohjaiseen uunivuokaan (n. 20 x 30 cm).
- Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 30 min tai kunnes kypsä. Anna kakun jäähtyä.
- Mittaa kulhoon rahka ja kerma. Vaahdota sähkövatkaimella.
- Levitä kuorrute hyvin jäähtyneen kakun päälle.
- Lisää halutessasi koristeeksi syötäviä kukkia, uunikuivattuja kesäkurpitsaviipaleita, mantelilastuja ja sitruunan kuorta.
Kesäkurpitsaviipaleiden kuivatus
- Leikkaa kesäkurpitsa mahdollisimman ohuksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle halutessasi tomusokeria. Kuivaa uunissa 75 asteessa luukku raollaan n. 1 ½ h.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
287 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
26,7 g
Rasva
17,5 g
Tyydyttynyt rasva
5,2 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- syötäviä kukkia
- kesäkurpitsaa
- mantelilastuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.