
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
6 h
Yhteensä
6 h 15 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
1 pkt (300 g)
Valio Keisarinna® juustoaValio Keisarinna® on ainoa lajissaan: pitkään kypsytetty, puolikova herkuttelujuusto, jonka maussa on samaa hienostunutta karamellimaisuutta…
Mustikkacurd (n. 400 g)
- 200 g mustikoita
- 2 dl hillosokeria
- 2 keltuaista
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ tl kardemummaa
Vadelmacurd (n. 400 g)
- 200 g vadelmia
- 2 dl hillosokeria
-
1 varsi
tuoretta minttua (vahvaa)Voit kokeilla myös:
- 1 pala vaniljatankoa halkaistuna
- 2 keltuaista
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 pkt (300 g) Valio Keisarinna® juustoa
Mustikkacurd (n. 400 g)
- 200 g mustikoita
- 2 dl hillosokeria
- 2 keltuaista
- 100 g Valio voita
- ½ tl kardemummaa
Vadelmacurd (n. 400 g)
- 200 g vadelmia
- 2 dl hillosokeria
- 1 varsi tuoretta minttua (vahvaa)
- 2 keltuaista
- 100 g Valio voita
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa marjat ja hillosokeri kattilaan. Lisää mustikkaseokseen kardemumma ja vadelmaseokseen halutessasi varsi tuoretta minttua tai vaniljatankoa. Keitä mustikkaseosta ilman kantta 6 - 8 min ja vadelmaseosta 8 - 9 min.
- Mustikkacurd: Sulata joukkoon voi. Sekoita joukkoon keltuaiset. Kuumenna samalla sekoitellen, kunnes seos on kiehumispisteessä. Nosta sivuun. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja soseuta sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin, kunnes seos on kiinteytynyt tahnaksi.
- Vadelmacurd: poista mintunoksa tai vaniljatanko. (Jos haluat curdista siemenettömän, painele seos siivilän läpi lusikkapesällä, kunnes siivilässä on enää siemenet ja siirrä liemi takaisin kattilaan. Tällöin curdin määrä on pienempi.) Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset samalla sekoittaen ja kuumenna kiehumispisteeseen. Poista kattila levyltä. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja soseuta sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin, kunnes seos on kiinteytynyt tahnaksi.
- Nosta juusto huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua. Tarjoa marjacurdit juuston päälle sipaistuna tai pursotettuna. Voit myös tarjota curdit kupeista juustotarjottimella.
- Kokeile jäljelle jääneitä curdeja myös paahtoleivän päälle. Paahda leipä, höylää päälle juustoa ja laita päälle curdia. Curdit taipuvat myös leivonnaisten täytteiksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
336 kcal
Proteiini
7,7 g
Hiilihydraatti
28,3 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
11,7 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.