Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Makusilakat

Erilaiset etikkasilakat maistuvat osana kalapöytää. Oli kyseessä sitten joulu- tai juhannuspöytä. Helppotekoiset makusilakat kannattaa valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Makusilakat
Makusilakat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 350 g silakkafileitä
  • 1 (75 g) sipuli
  • ½ tl suolaa
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon

Pippurikastikkeeseen

  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl sinappijauhetta, esim. Colman''s

Piparjuurikastikkeeseen

  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • 1½ tl sokeria
  • ripaus jauhettua valkopippuria

Valkosipulikastikkeeseen

  • 2-3  valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 tl sokeria
  • 0 kg valkopippuria myllystä

Ohje

  1. Sekoita vesi, etikka, sokeri ja suola kulhossa.
  2. Leikkaa tai saksi fileet poikittain paloiksi. Puolita sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää silakat ja sipulit etikkaliemeen.
  3. Kypsytä jääkaapissa n. 3 tuntia.
  4. Valuta silakka-sipuliseos huolellisesti siivilässä. Siirrä kulhoon ja mausta suolalla. Anna maustua 10 - 15 min.
  5. Sekoita crème fraîcheen valitsemasi kastikkeen mausteet ja lisää silakoiden joukkoon. Anna makujen tasoittua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  6. Tarjoa tuoreella tillillä höystettynä kalapöydässä tai tumman leivän kanssa. Sopii myös ruokalahjaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 111 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 10,4 g
Rasva 4,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua valkopippuria
  • valkopippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search