Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mämmijuustokakku

Konjakilla maustettu paistettava juustokakku on herkullinen kahvin kanssa tarjottava pääsiäisenä, mutta myös muulloinkin - saahan mämmiä läpi vuoden. Maukas Bastogne-keksipohja on ehdoton valinta tämän kakun pohjaksi.

Mämmijuustokakku
Mämmijuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 400 g keksejä, Bastogne
  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 rasia (500 g)
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 300 g mämmiä, Kymppi mämmi
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl konjakkia
  • ½ dl perunajauhoja

Tarjoiluun


Ohje

  1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää koneen käydessä joukkoon sulatettu voi.
  2. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuon pohjan ja reunojen väliin. Jätä leivinpaperia reilusti (vähint. 5 cm) vuoan ulkopuolelle, sillä keksipohjasta irtoaa jonkin verran rasvaa. Se imeytyy takaisin keksipohjaan paistamisen jälkeen.
  3. Painele keksiseos napakasti vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
  5. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  6. Vatkaa keltuaiset, rahka, mämmi, konjakki ja vaniljasokeri kulhossa. Siivilöi joukkoon perunajauho. Vatkaa ainekset tasaiseksi.
  7. Nostele valkuaisvaahto mämmitäytteen joukkoon. Kaada täyte kakkuvuokaan.
  8. Kypsennä 150 asteessa uunin alimmalla paistotasolla kypsäksi 1 h 5 min. Käytä tasalämpöä. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
  9. Irrota kakku vasta jäähtyneenä vuoasta. Säilytä jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Pinnalle tai tarjoiluun

  1. Vaahdota rahka ja kerma kulhossa. Pursota jäähtyneen kakun pinnalle tai tarjoa erikseen.

Vinkki

HUOM! Älä kypsennä kakkua korkeammassa lämpötilassa tai liian pitkään. Tällöin kakun maku muuttuu. Kakun kuuluu olla kosteaa ja hieman kakkulapioon tarttuvaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 244 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 24,4 g
Rasva 12,9 g
Tyydyttynyt rasva 6,7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search