Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni150°C
Arvostele
4.25
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 400 g keksejä, Bastogne
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
-
1 rasia (500 g)
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 300 g mämmiä, Kymppi mämmi
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 rkl konjakkia
- ½ dl perunajauhoja
Tarjoiluun
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruunaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää koneen käydessä joukkoon sulatettu voi.
- Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuon pohjan ja reunojen väliin. Jätä leivinpaperia reilusti (vähint. 5 cm) vuoan ulkopuolelle, sillä keksipohjasta irtoaa jonkin verran rasvaa. Se imeytyy takaisin keksipohjaan paistamisen jälkeen.
- Painele keksiseos napakasti vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
- Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
- Vatkaa keltuaiset, rahka, mämmi, konjakki ja vaniljasokeri kulhossa. Siivilöi joukkoon perunajauho. Vatkaa ainekset tasaiseksi.
- Nostele valkuaisvaahto mämmitäytteen joukkoon. Kaada täyte kakkuvuokaan.
- Kypsennä 150 asteessa uunin alimmalla paistotasolla kypsäksi 1 h 5 min. Käytä tasalämpöä. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
- Irrota kakku vasta jäähtyneenä vuoasta. Säilytä jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Pinnalle tai tarjoiluun
- Vaahdota rahka ja kerma kulhossa. Pursota jäähtyneen kakun pinnalle tai tarjoa erikseen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
244 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
24,4 g
Rasva
12,9 g
Tyydyttynyt rasva
6,7 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.