Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
55 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
viipaletta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
-
½ prk (à 200 g)
Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffeeValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ pikari (à 100 g) mämmiä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ⅔ tl kardemummaa
-
125 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Raita
-
½ prk (à 200 g)
Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffeeValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ pikari (à 100 g) mämmiä
- 2 tl perunajauhoja
- 1 tl kaakaojauhetta
- 1 tl pikakahvijauhetta
Vuokaan
-
10 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg korppujauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota leipä- tai torvivuoka, tilavuus väh. 1,5 l.
Taikina
- Vaahdota munat ja sokeri. Vatkaa joukkoon rahka ja mämmi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää jauhoseos ja voisula muutamassa erässä joukkoon.
- Kaada n. 2/3 taikinasta vuokaan. Lusikoi koko vuoan pituudelta keskelle raitatäyte. Painele sitä pikkulusikalla taikinan sisään, jolloin kakkuun muodostuu raitoja. Peitä raita lopulla taikinalla, tasoita.
- Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 55 min tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa hieman jäähtyneenä.
- Jäähdytä kakku hyvin ja säilytä peitettynä seuraavaan päivään.
Raita
- Sekoita rahka ja mämmi. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja painele pikakahvijauhe lusikan pesällä siivilää vasten, jotta se hienontuu.
Koristeluvinkki
- Siivilöi ensin kakulle 1 tl tomusokeria, sitten ½ tl pikakahvijauhetta lusikan pesällä siivilää vasten painellen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
320 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
40,7 g
Rasva
14,5 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- korppujauhoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.