Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
55 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
viipaletta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
-
½ prk (à 200 g)
Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffeeValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ pikari (à 100 g) mämmiä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ⅔ tl kardemummaa
-
125 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Raita
-
½ prk (à 200 g)
Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffeeValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ pikari (à 100 g) mämmiä
- 2 tl perunajauhoja
- 1 tl kaakaojauhetta
- 1 tl pikakahvijauhetta
Vuokaan
-
10 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg korppujauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota leipä- tai torvivuoka, tilavuus väh. 1,5 l.
Taikina
- Vaahdota munat ja sokeri. Vatkaa joukkoon rahka ja mämmi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää jauhoseos ja voisula muutamassa erässä joukkoon.
- Kaada n. 2/3 taikinasta vuokaan. Lusikoi koko vuoan pituudelta keskelle raitatäyte. Painele sitä pikkulusikalla taikinan sisään, jolloin kakkuun muodostuu raitoja. Peitä raita lopulla taikinalla, tasoita.
- Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 55 min tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa hieman jäähtyneenä.
- Jäähdytä kakku hyvin ja säilytä peitettynä seuraavaan päivään.
Raita
- Sekoita rahka ja mämmi. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja painele pikakahvijauhe lusikan pesällä siivilää vasten, jotta se hienontuu.
Koristeluvinkki
- Siivilöi ensin kakulle 1 tl tomusokeria, sitten ½ tl pikakahvijauhetta lusikan pesällä siivilää vasten painellen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
320 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
40,7 g
Rasva
14,5 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- korppujauhoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.