Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mämmikohokas ja hedelmäsalsa

Kohokas sopii pääsiäiseen, erityisesti jos maustat sen mämmillä. Muista, että kohokas ei odota ruokailijaa.

Mämmikohokas ja hedelmäsalsa
Mämmikohokas ja hedelmäsalsa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • ½-¾ dl (60 g) mämmiä
  • ¼ dl sokeria
  • ½ tl inkivääriä
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista

Hedelmäsalsa

  • 1 kiivi
  • 2 dl (140 g) tummia viinirypäleitä
  • 1 tlk (298/175 g) säilykemandariinilohkoja

Inkiväärikerma

  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl sokeria
  • ¼ tl inkivääriä

Ohje

  1. Valmista ensin hedelmäsalsa ja inkiväärikerma: Kuutioi kiivi ja viipaloi viinirypäleet. Yhdistä hedelmät kulhossa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja inkiväärillä. Nosta peitettynä jääkaappiin odottamaan
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää kerma, mämmi, sokeri ja inkivääri. Kiehauta nopeasti sekoittaen. Jäähdytä hetki.
  3. Lisää keltuaiset, sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto varovasti kohokasmassan joukkoon. Lusikoi seos voideltuihin, uuninkestäviin annosvuokiin, kahvi- tai teekuppeihin tai laseihin.
  4. Kypsennä uunin keski/alaosassa 200 asteessa 15 - 20 min. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana, etteivät kohokkaat laske.
  5. Tarjoile kohokkaat välittömästi uunista tulleina hedelmäsalsan ja inkiväärikerman kera

Vinkki

Korvaa kermavaahto Valio Vanilla vaniljakastikkeella. Mausta ripauksella inkivääriä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 185 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 15,5 g
Rasva 12,1 g
Tyydyttynyt rasva 6,6 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search