Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mämmimutakakku

Maltainen mämmi on mainio mutakakun raaka-aine. Mämmimutakakku säilyy mehevänä jääkaapissa useamman päivän ja on herkullisimmillaan kermavaahdon kera.

Mämmimutakakku
Mämmimutakakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g taloussuklaata
  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 kananmunaa
  • ½ rasiaa (à 700 g) mämmiä, Kymppi-mämmi
  • 1 dl sokeria

Tarjoiluun

  • 200 g taloussuklaata
  • 100 g Valio voita
  • 2 kananmunaa
  • ½ rasiaa (à 700 g) mämmiä, Kymppi-mämmi
  • 1 dl sokeria

Tarjoiluun

  • Valio Keittiön kuohukermaa vaahdotettuna

Ohje

  1. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä sekoittaen. Vatkaa munat yksitellen suklaaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi mämmi ja sokeri. Sekoita.
  2. Kaada leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista 175 asteessa 25 - 30 min. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.
  3. Tarjoa mutakakkua hieman lämpimänä tai jäähtyneenä kermavaahdon kera.
  4. Mutakakku säilyy mehevänä useamman päivän.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 310 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 32,1 g
Rasva 18 g
Tyydyttynyt rasva 9,6 g
Ravintokuitu 2,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search