Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 15 min
Yhteensä
2 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio voita huoneenlämpöisenäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl tomusokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
Täyte
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa mango-passioValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
- 2 passiohedelmää
- 2 liivatelehteä
- 2 rkl sitruunamehua
Marenki
- 3 valkuaista
- 1½ dl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää kananmuna ja vehnäjauho. Sekoita tasaiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Levitä taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja nosta myös reunoille. Tee foliosta ohut rulla ja painele se taikinareunoille (näin reunat eivät valu uunissa paiston aikana). Paista 200 asteessa 15 min. Jäähdytä pohja ja poista foliorulla.
- Nosta jäähtynyt pohja tarjoiluastialle.
- Sekoita rahka ja kreemi keskenään. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi sisukset rahkaseoksen joukkoon. Laita liivatteet hetkeksi likoamaan kylmään veteen.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi ja lisää siihen puristellut liivatteet. Lisää seos rahkaseoksen joukkoon sekoittaen. Levitä täyte piirakkapohjalle, tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään n. 2 h.
- Valmista marenki. Vatkaa valkuaisia ja sokeria sähkövatkaimella pyöreäpohjaisessa teräskulhossa poreilevan vesikattilan päällä. Vatkaa n. 10 min. kunnes marenki on kiiltävää, paksua sekä notkeaa. Nosta kulho kattilan päältä ja lusikoi marenki mursotinpussiin. Pursota marenkipallukoita hyytyneen piiraan pinnalle. Polta halutessasi marengin pintaan paahtunutta väriä kaasupolttimella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
230 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
32 g
Rasva
8,2 g
Tyydyttynyt rasva
4,5 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.