Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mango-passiomarenkipiiras

Keväisen marenkipiiraan täytteessä maistuu makea mango ja raikas passiohedelmä. Pehmeä marenki vaahdotetaan vesihauteessa. Loistava piiras jälkiruokapöytään.

Mango-passiomarenkipiiras
Mango-passiomarenkipiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita huoneenlämpöisenä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl tomusokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa mango-passio
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g mango-passio laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio Keittiön vaniljakreemi 200 g laktoositon
  • 2 passiohedelmää
  • 2 liivatelehteä
  • 2 rkl sitruunamehua

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1½ dl sokeria

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää kananmuna ja vehnäjauho. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Levitä taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja nosta myös reunoille. Tee foliosta ohut rulla ja painele se taikinareunoille (näin reunat eivät valu uunissa paiston aikana). Paista 200 asteessa 15 min. Jäähdytä pohja ja poista foliorulla.
  3. Nosta jäähtynyt pohja tarjoiluastialle.
  4. Sekoita rahka ja kreemi keskenään. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi sisukset rahkaseoksen joukkoon. Laita liivatteet hetkeksi likoamaan kylmään veteen.
  5. Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi ja lisää siihen puristellut liivatteet. Lisää seos rahkaseoksen joukkoon sekoittaen. Levitä täyte piirakkapohjalle, tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään n. 2 h.
  6. Valmista marenki. Vatkaa valkuaisia ja sokeria sähkövatkaimella pyöreäpohjaisessa teräskulhossa poreilevan vesikattilan päällä. Vatkaa n. 10 min. kunnes marenki on kiiltävää, paksua sekä notkeaa. Nosta kulho kattilan päältä ja lusikoi marenki mursotinpussiin. Pursota marenkipallukoita hyytyneen piiraan pinnalle. Polta halutessasi marengin pintaan paahtunutta väriä kaasupolttimella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 230 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 32 g
Rasva 8,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search