Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 30 min
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 170 g kaurakeksejä
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 4 liivatelehteä
-
2 prk (à 2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa mango-passioValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 0 kg keltaista elintarvikeväriä
Sveitsiläinen marenki
- 4 luomu kananmunan valkuaista
- 2½ dl sokeria
Lisäksi
- 2 passiohedelmää
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna keksit ja sulata voi. Yhdistä keksimurut voisulaan.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa leivinpaperista suikaleet myös vuoan reunoille tai käytä valmista reunakalvoa.
- Painele keksiseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi.
- Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja kaada ohuena nauhana rahkavaahtoon. Lisää halutessasi keltaista elintarvikeväriä muutama tippa kerrallaan, kunnes saat halutun lopputuloksen. Sekoita hyvin.
- Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa kelmulla peitettynä noin 4 tuntia tai yön yli. Poista hyytyneestä kakusta vuokareunus ja mahdollinen reunakalvo varoen.
- Valmista marenki ennen tarjoamista. Tarvitset siihen vesihauteen ja lämpömittarin. Tee vesihaude: Laita ison kattilan pohjalle hieman vettä ja kiehauta. Kun vesi kiehuu, laske lämpöä ja nosta päälle pyöreäpohjainen teräskulho. Vesi ei saa osua kulhon pohjaan saakka eikä vesihöyryä tai vettä saa päästä kulhoon.
- Mittaa valkuaiset teräskulhoon ja vatkaa niitä sähkövatkaimella. Lisää sokeri joukkoon vähitellen, samalla koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa niin kauan, kunnes sokeri on liuennut valkuaisvaahtoon ja massa on saavuttanut noin 60 asteen lämpötilan. Siirrä kulho pois kattilan päältä. Jatka vatkaamista vielä muutaman minuutin ajan, jotta marenki hieman jäähtyy. Voit halutessasi nopeuttaa jäähtymistä myös kylmän vesihauteen avulla. Valmis marenki on kiiltävää, paksua ja notkeaa.
- Lusikoi marenki juustokakun päälle keoksi. Tee lusikalla kuvoita marenkiin, jotta saat kauniin eläväisen pinnan. Voit viimeistellä marengin pinnan lopuksi kaasupolttimella. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi niiden hedelmäliha sekä siemenet varovasti marengin päälle. Tarjoa heti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
276 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
25,8 g
Rasva
16,7 g
Tyydyttynyt rasva
9,1 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- keltaista elintarvikeväriä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.