Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mangojuus­tokakku

Täyteläinen mango sopii kakkujen täytteeseen loistavasti. Tarjoa mangojuustokakku kevään ja kesän juhlien kahvipöydässä.

Mangojuustokakku
Mangojuustokakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 175 g keksejä, esim. Digestive
  • 75 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte ja kiille

Pohja

  • 175 g keksejä, esim. Digestive
  • 75 g Valio voita

Täyte ja kiille

  • 3 tlk (à 425/255 g) säilykemangoa
  • 8 (5 + 3) liivatelehteä
  • 2 dl Valio kuohukermaa laktoositon
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa mango-passio
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • ½ dl sitruunamehua

Ohje

  1. Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja (Ø 23 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle.

Täyte

  1. Ota kiillettä varten talteen 1 dl säilykemangojen lientä. Valuta ja soseuta mangot ja laita 3 ½ dl mangososetta sivuun kiillettä varten. (Mikäli mangot ovat säikeisiä, siivilöi sose.)
  2. Laita 5 liivatetta pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
  3. Vaahdota kerma.
  4. Yhdistä täytteen mangosose, rahka, tuorejuusto, sokerit ja suola. Vatkaa tasaiseksi.
  5. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata valutetut liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon.
  6. Kaada täyte vuokaan. Peitä ja anna hyytyä väh. 4 h, mielellään yön yli.

Kiille

  1. Laita 3 liivatetta pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna säilykemangojen liemi (1 dl) kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos mangososeeseen samalla sekoittaen. Lisää kiille kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa 1 h.
  2. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele halutessasi.

GLUTEENITON MANGOJUUS­TOKAKKU

  1. Korvaa ohjeen keksipohja seuraavalla seoksella: 150-160 g gluteenittomia digestive-keksejä (esim. Glutano Landtaler tai Semper) murennettuina + 75 g Valio voita sulatettuna + 1/4 dl sokeria. Valmista muuten samaan tapaan kuin tavallinen kakku.

Vinkki

Kakun voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 214 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 20,6 g
Rasva 12,7 g
Tyydyttynyt rasva 7,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Etsitkö inspiraatiota pääsiäiseen? 🐣 Mietitään yhdessä!

1