Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
3 h
Yhteensä
3 h 45 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni100°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 munan kakkupohja ks. erillinen ohje
Marenkipohja ja koristemarengit
- 3 valkuaista
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Täyte
-
1 rasia
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa 200gValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
- ½ dl sokeria
- 2 mangoa pieninä kuutioina
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ dl lemon curdia
Kostutus
-
1½ dl
Valio 3 hedelmän mehuaValio 3 hedelmän mehu on aivan erityisen ihana aamiaismehu! Rypäle-, appelsiini- ja passiohedelmämehujen sekoitus on…
- 1 rkl sokeria
Koristeeksi
- 0 kg mangoa viipaleina
- 0 kg passiohedelmää
- 0 kg sitruunankuorta
- 0 kg sitruunamelissaa
- 0 kg marenkia
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa valkuaiset ensin kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten pikkuhiljaa tomusokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi sitruunamehu. Lusikoi leivinpaperille Ø 22 cm oleva pyöreä marenkilevy. Pursota loppu vaahto pieniksi, n. Ø 1 cm, oleviksi marengeiksi. Kuivata marenkeja uunin alaosassa 100 asteessa n. 3 t. Marenki saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi, mutta pinnan tulee olla rapea.
- Notkista tuorejuusto ja lisää sokeri sekä mangokuutiot. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja yhdistä tuorejuusto-mangoseoksen kanssa.
- Leikkaa 3 munan kakkupohja (Ø 22 cm) kahteen osaan. Kostuta alempi pohja puolella mehusta ja levitä päälle puolet lemon curdista. Levitä pohjalle tämän jälkeen mangotäytteestä n. 1/3. aseta täytteen päälle marenkilevy ja n. 1/3 mangotäytteestä. Kostuta kanneksi tuleva sokerikakkulevy lopulla mehulla ja levitä kakun sisäpuolelle tulevalle pinnalle loppu lemon curd. Levitä pintaan loppu täyte.
- Koristele tuoreilla eksoottisilla hedelmillä, sitruunan tai limen kuorella sekä pikkumarengeilla. Tarjoa mahdollisimman pian sillä marenkilevy kostuu muutamassa tunnissa ja menettää tällöin rapeutensa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
201 kcal
Proteiini
2,1 g
Hiilihydraatti
26,2 g
Rasva
9,7 g
Tyydyttynyt rasva
5,6 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mangoa
- passiohedelmää
- sitruunankuorta
- sitruunamelissaa
- marenkia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.