Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 isoa kananmunaa
- 1½ dl sokeria
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- ½ rkl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
- 4-5 dl (200 g) raparperipaloja
- 1 dl sokeria
Koristeeksi
- ½ dl pistaasipähkinärouhetta tai mantelilastuja
- 0 kg mansikoita kypsän paistoksen päälle
Tarjoiluun
-
1 prk (500 g)
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
Jaa resepti
Ohje
- Aloita keittämällä raparperipaloja ja sokeria kattilassa, kunnes seos on kiinteähköä ja neste on haihtunut suurimmaksi osaksi. Tuoreesta kevätraparperista irtoaa enemmän nestettä, siilaa siitä liika neste pois ja käytä mehuna tai kiisselissä. Näin paistokseen ei tule liikaa kosteutta.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (pieniä munia saa olla 3 kpl).
- Yhdistä Oivariini ja maito. Yhdistä myös kuivat aineet keskenään. Sekoita kummatkin muna-sokerivaahtoon.
- Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan 27 cm:n uunivuokaan. Lusikoi päälle raparperisose. Ripota pinnalle vielä pistaasipähkinärouhetta tai mantelilastuja.
- Paista uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa 20 - 25 min tai kunnes kypsä ja kauniin värinen.
- Lisää kypsän paistoksen päälle mansikkaviipaleita. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
230 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
30,7 g
Rasva
9,6 g
Tyydyttynyt rasva
2,2 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mansikoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.