Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mansikkainen juustosalaatti

Raikas juustosalaatti sopii alku- tai pikkuruoaksi. Mansikat ja kaprikset piristävät sen makua. Jos tuoreita mansikoita ei ole käytettävissä, korvaa ne kirsikkatomaateilla tai vesimelonilla. Polar-juusto tuo salaattiin täyteläisyyttä ja ruokaisuutta.

Mansikkainen juustosalaatti
Mansikkainen juustosalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 ruukku lehtisalaattia
  • 1-2 dl (25 g) rucolaa
  • 1 pieni kurkku
  • 2 rkl kaprista
  • ½ dl ruohosipulia
  • 2-3 dl (100 g) tuoreita mansikoita
  • ½ pkt (à 350 g)
    Valio Polar® Täyteläinen juustoa
    Valio Polar® Täyteläinen on luonteikas juusto, jossa emmentalille tyypilliset pähkinäiset vivahteet yhdistyvät goudan täyteläisyyteen. Se…
    Valio Polar® Täyteläinen e350 g

Kastike

  • 3 dl
    Valio turkkilaista jogurttia laktoositon
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2½ rkl basilikapestoa
  • 1 tl sokeria tai ruokosokerisiirappia

Ohje

  1. Huuhdo ja kuivaa salaatti ja rucola. Revi ne pienemmiksi paloiksi. Levitä laakealle vadille.
  2. Halkaise kurkku ja viipaloi se. Valuta kaprikset.
  3. Hienonna ruohosipuli.
  4. Leikkaa mansikat lohkoiksi. (Korvaa halutessasi mansikat kirsikkatomaateilla tai vesimelonin paloilla.)
  5. Kuutioi juusto.
  6. Levitä ainekset salaatinlehtien päälle.
  7. Sekoita kastikeainekset. Notkista kastike halutessasi tilkalla (1 -2 rkl) maitoa. Tarjoa erikseen salaatin kanssa.
  8. Tarjoa salaatti rapeakuorisen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 120 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 2,9 g
Rasva 9,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search