Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
20 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKauralettutaikina
- 3 dl kaurahiutaleita
- 1 dl vehnäjauhoja
-
6 dl
Valio Eila® maitojuomaa 3%Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
- 3 kananmunaa
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
Täyte ja koristelu
- n. 500 g tuoreita mansikoita
-
4 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sokeria
-
3 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa mansikkaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl mansikkahilloa
Paistamiseen
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Jaa resepti
Ohje
Kauraletut
- Mittaa kaurahiutaleet blenderiin. Käytä konetta, kunnes hiutaleet ovat hienoa jauhoa.
- Lisää muut raaka-aineet ja sekoita blenderissä lettutaikinaksi.
- Anna taikinan tekeytyä 10 - 15 min. Käytä konetta hetki ennen kuin aloitat paistamisen. Näin taikina sekoittuu tasaiseksi ja kuohkeutuu.
- Kuumenna Oivariini lettupannussa ja paista taikinasta lettuja (n. Ø 20 cm). Kakkuun tarvitset 6 - 8 lettua.
Täyte ja kokoaminen
- Perkaa ja viipaloi mansikat. Jätä osa kokonaisiksi koristelua varten.
- Vaahdota kerma ja sokeri.
- Levitä letuille mansikkarahkaa. Kansiletun päällystämisidean voit katsoa halutessasi kuvasta.
- Kokoa päällystetyt letut kakuksi, laittaen väleihin vielä kermavaahtoa ja mansikoita sekä muutamaan väliin hilloa.
- Koristele kansilettu kermavaahdolla, mansikkarahkalla sekä mansikoilla.
- Tarjoa lettukakku jälkiruokana tai kesäjuhlien kakkuna. Leikkaaminen sujuu kätevimmin veitsellä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
173 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
14 g
Rasva
10,8 g
Tyydyttynyt rasva
5,1 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.