
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 4 munan kakkupohja
Kostutukseen
-
1 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- ½ rkl vaniljasokeria
Täyte
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 350 g mansikoita
- 2 rkl sokeria
Päälle
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ rkl sokeria
- 1½ rkl kaakaojauhetta
- suklaakastiketta
- 150 g mansikoita
Pohja
- 4 munan kakkupohja
Kostutukseen
- 1 dl Valio Eila® maitojuomaa
- ½ rkl vaniljasokeria
Täyte
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
- 1 prk (2 dl) Valio Keittiön vispikermaa
- 350 g mansikoita
- 2 rkl sokeria
Päälle
- 1 prk (2 dl) Valio Keittiön vispikermaa
- 1½ rkl sokeria
- 1½ rkl kaakaojauhetta
- suklaakastiketta
- 150 g mansikoita
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa kakkupohja 3 osaan.
- Kostuta levyt vaniljamaidolla leikkauspinnan puolelta. Kostuta enemmän reunoilta kuin keskeltä.
- Levitä alimman levyn pintaan puolet vaniljarahkasta.
- Viipaloi rahkan päälle mansikoita. (Myös vadelmat käyvät.) Ripota marjoille hiukan sokeria.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lusikoi marjojen päälle siitä puolet.
- Nosta päälle keskimmäinen, kostutettu kakkulevy. Levitä pintaan vaniljarahka. Lisää mansikkaviipaleita. Ripota niille hiukan sokeria.
- Levitä päälle loppu kermavaahto. Nosta kakkupohjan kansi päälle. Peitä kuvulla ja nosta yön ajaksi jääkaappiin.
- Ennen tarjoilua: Vatkaa kerma, sokeri ja kaakaojauhe vaahdoksi. Lusikoi kakun pintaan. Koristele suklaakastikkeella: leikkaa purkin kulmaan saksilla 1 - 2 mm:n reikä. Pursota kuvioita kakun pintaan. Lisää mansikoita ja halutessasi mintun- tai sitruunamelissan lehtiä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
204 kcal
Proteiini
3,6 g
Hiilihydraatti
19,4 g
Rasva
12,2 g
Tyydyttynyt rasva
6,6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suklaakastiketta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.