Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
12 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
viipaletta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 (luomu)kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1¼ dl ruisjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Väliin ja päälle
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa mansikkaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl mansikkahilloa
- 250 g mansikoita
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 - 12 min.
- Kumoa pohja sokerilla tai korppujauhoilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, hillo ja lohkotut mansikat (myös pakastemansikat käyvät, lohko ne puolijäisinä).
- Levitä jäähtyneelle pohjalle, säästä halutessasi kolmannes pinnan koristeluun (ks. kuva). Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
- Koristele esim. macaronseilla.
KEVYEMPI MANSIKKAKÄÄRETORTTU
- Korvaa täytteen vispikerma toisella mansikkarahkapurkilla.
KUNINGATARKÄÄRETORTTU
- Käytä mansikkarahkan tilalla Valio maustettua rahkaa kuningatar. Korvaa mansikat kotimaisilla vadelmilla ja mansikkahillo vadelmahillolla.
GLUTEENITON KÄÄRETORTTU
- Käytä ruisjauho-perunajauhoseoksen tilalla 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai). Valmista muuten samaan tapaan.
KORISTELUVINKKI
- Käytä kääretortun koristelussa macaron-pikkuleivoksia ja/tai syötäviksi viljeltyjä kukkia (viljelty puhtaasti ja ilman torjunta-aineita). Voit viimeistellä kukat näin: vatkaa munanvalkuainen kevyesti kulhossa. Kostuta kukan terälehdet valkuaisella, käytä apuna pullasutia. Ripota pinnalle erikoishienoa sokeria (Siro).
- Syötäviä (myrkyttömiä) kukkia ovat ruusut, orvokit, krassit, kehäkukat, ruiskaunokit, yrttien kukat ja kurpitsankukat
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
211 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
25,2 g
Rasva
9,7 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.