Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 100 g taloussuklaata
-
100 g (1 dl)
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
Väliin ja pinnalle
- 100 g (1,5 dl) kuorittuja manteleita
Tarjoiluun
-
2½ dl
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9 %Valio vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten seurassa.…
Jaa resepti
Ohje
- Sulata suklaa mikrossa. Valitse niin tilava kulho, että voit sekoittaa siinä taikinan kaikki ainekset. Käytä alhaista tehoa, sekoita välillä. Lisää Oivariini. Kuumenna ja sekoittele niin että Oivariini rasvakin sulaa. Lisää sokeri. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hiukan.
- Lisää munat vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista. Rouhi mantelit karkeaksi rouheeksi.
- Kaada puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun, neliskulmaiseen uunivuokaan (20 x 30 cm) tai pyöreään, tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija n. 26 cm). Leivinpaperin sijasta voit voidella ja jauhottaa vuoan. Ripota taikinalle puolet mantelirouheesta. Lisää loppu taikina ja sen päälle loput mantelirouheesta.
- Paista 175 asteessa n. 20 min. Tummassa vuoassa kakku kypsyy vähän nopeammin.
- Tarjoa haaleana vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
360 kcal
Proteiini
7,2 g
Hiilihydraatti
37,9 g
Rasva
19,6 g
Tyydyttynyt rasva
7,5 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.