Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 5 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 16 dl vehnäjauhoja
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Voit kokeilla myös:- 150 g Valio Eila® voita
Täyte
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl tomusokeria
- 200 g mantelimassaa
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Pinnalle
- 0 kg mantelilastuja
- 0 kg raesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Vatkaa pehmeä voi tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi. Lisää raastettu mantelimassa ja sekoita.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli 60 x 30 cm kokoinen suorakaide. Levitä 1/2 täytteestä levylle. Kierrä rullaksi kuten kääretorttu. Nipistele reuna hyvin kiinni.
- Siirrä uunipellille leivinpaperille kranssin muotoon. Tarkista, että saumapuoli jää alaspäin. Tee toinen kranssi samoin.
- Kohota hyvin liinan alla vedottomassa paikassa.
- Leikkaa pinnan suuntaisesti pieniä viiltoja saksilla ja ja käännä sakaran vuoroin kummallekin puolelle. Voitele munalla. Ripottele pinnalle runsaasti mantelilastuja ja raesokeria..
- Paista kransseja 200 asteessa n. 20 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 329 kcalProteiini 7,6 gHiilihydraatti 47 gRasva 11,8 gTyydyttynyt rasva 3,3 gRavintokuitu 1,8 gSuola 0,6 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- kananmunaa
- mantelilastuja
- raesokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.