Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mantelinen omena-rahkapiiras

Mantelimassa antaa omena-rahkapiiraalle herkullista lisämakua. Vaniljarahka mehevöittää täytteen, puolukat tuovat väriä ja hapokkuutta.

Mantelinen omena-rahkapiiras
Mantelinen omena-rahkapiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kauraleseitä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl sokeria
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon

Täyte

  • 75 g mantelimassaa
  • 2-3  (275 g) omenaa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tl kanelia
  • ½ dl (30 g) puolukoita
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon

Pinnalle

  • ½ dl mantelilastuja

Ohje

  1. Aloita Mantelisen omena-rahkapiiraan valmistaminen täytteestä. Raasta mantelimassa. Kuori omenat (kotimaisia omenoita ei tarvi kuoria). Poista siemenkodat.
  2. Leikkaa omenat viipaleiksi. Kuullota niitä hetkisen pannulla Oivariini rasvassa. Mausta kanelilla, lisää 1 - 2 tl sokeria ja 1 tl sitruunamehua, jos omenat ovat hapottomia.
  3. Yhdistä pohjan kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele piirasvuoan (halkaisija /sisämitta 25 - 27 cm) pohjalle ja ylös reunoille jauhotetulla kädellä.
  4. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  5. Ripota esipaistetulle pohjalle mantelimassaraaste. Levitä sen päälle omenat ja ripota puolukat. Lusikoi päälle rahka. Lisää pinnalle mantelilastut.
  6. Jatka rahkapiiraan paistamista uunin alaosassa n. 20 min tai kunnes kypsä.
  7. Tarjoa rahkapiiras kahvin tai teen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 213 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 22,8 g
Rasva 10,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search