Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kauraleseitä
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl sokeria
-
¾ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
1 dl
Valio Eila® maitojuomaa 3%Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
Täyte
- 75 g mantelimassaa
- 2-3 (275 g) omenaa
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 tl kanelia
- ½ dl (30 g) puolukoita
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Pinnalle
- ½ dl mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Aloita Mantelisen omena-rahkapiiraan valmistaminen täytteestä. Raasta mantelimassa. Kuori omenat (kotimaisia omenoita ei tarvi kuoria). Poista siemenkodat.
- Leikkaa omenat viipaleiksi. Kuullota niitä hetkisen pannulla Oivariini rasvassa. Mausta kanelilla, lisää 1 - 2 tl sokeria ja 1 tl sitruunamehua, jos omenat ovat hapottomia.
- Yhdistä pohjan kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele piirasvuoan (halkaisija /sisämitta 25 - 27 cm) pohjalle ja ylös reunoille jauhotetulla kädellä.
- Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
- Ripota esipaistetulle pohjalle mantelimassaraaste. Levitä sen päälle omenat ja ripota puolukat. Lusikoi päälle rahka. Lisää pinnalle mantelilastut.
- Jatka rahkapiiraan paistamista uunin alaosassa n. 20 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa rahkapiiras kahvin tai teen kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
213 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
22,8 g
Rasva
10,7 g
Tyydyttynyt rasva
2,5 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.