
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- limetin kuori ja mehu
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 2 pussia (à 50 g) mantelijauhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte ja kuorrutus
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2-3 dl (120 g) mustaherukoita tai punaherukoita
- 2 dl (100 g) vadelmia
- sokeria
- limetin kuori ja mehu
- 125 g Valio voita
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 2 pussia (à 50 g) mantelijauhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte ja kuorrutus
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
- 2-3 dl (120 g) mustaherukoita tai punaherukoita
- 2 dl (100 g) vadelmia
- sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) reunat. Aseta vuoan pohjalle pyöreä leivinpaperipala.
- Pese limetti kuumalla vedellä. Raasta sen pintakuori ohuelti. Purista mehu. Sulata voi, jäähdytä ja lisää siihen limetin kuori (1 tl) ja mehu (1/2 dl).
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon yhdistetyt kuivat aineet ja voisula. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa 20 - 23 min uunin ala/keskiosassa. Anna jäähtyä.
- Halkaise. Vaahdota kerma. Lisää siihen vaniljarahka ja n. puolet kevyesti sokeroiduista marjoista. Laita puolet seoksesta kakun väliin ja loput päälle. Koristele lopuilla marjoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
302 kcal
Proteiini
5,6 g
Hiilihydraatti
22,8 g
Rasva
20,5 g
Tyydyttynyt rasva
9,6 g
Ravintokuitu
2,2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- limetin kuori
- sokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.