Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 10 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruunaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 tlk (à 227/145 g) ananasmurskaa
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Marenki
- 3 valkuaista
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon puuhaarukalla sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille pellille.
- Paista 225 asteessa uunin keskiosassa n. 7 min. Sirota leivinpaperille sokeria ja kumoa pohja sille. Irrota pohjapaperi.
- Yhdistä rahka ja vaniljasokeri. Valuta ananasmurska siivilässä, painele siitä kaikki irtoneste pois. Sekoita ananas rahkaan. Vaahdota kerma. Lisää rahkaseokseen.
- Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Rullaa kääretortuksi. Leikkaa 8 - 10 annospalaksi. Nosta palat pystyyn uunipellille. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokerit joukkoon vähitellen. Valmis marenki on kiiltävää ja kuohkeaa ja pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin.
- Pursota tai levitä lusikalla marenki kääretorttupalojen päälle siten, että palat peittyvät kauttaaltaan. Nosta 230 asteeseen grillivastuksen alle hetkeksi, kunnes marengin pinta saa kauniin värin. Tarkkaile paistumista, ettei pinta pala.
- Siirrä kakut pois kuumalta uunipelliltä. Siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Tarjoa viilennettyinä kahvipöydässä tai jälkiruokana
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
194 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
25,4 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.