
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
viipaletta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
-
1 dl (100 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Voit kokeilla myös:-
1 dl Valio kevytkermaa
-
- 2 rkl kaakaojauhetta, esim. van Houten
- 1 dl Marianne crush -rouhetta
- 200 g Valio voita
- 2½ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl (100 g) Valio Keittiön kermaviiliä
- 2 rkl kaakaojauhetta, esim. van Houten
- 1 dl Marianne crush -rouhetta
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota huolella 1,8 litran torvivuoka.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
- Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, samalla sekoittaen.
- Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää seoksena vuoroin kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
- Ota taikinasta 1/3 erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi sekä Marianne crush.
- Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta.
- Pistele haarukalla, jotta raidat sekoittuvat hiukan.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla paistotasolla 55 - 60 min. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.
MAUSTEINEN TIIKERIKAKKU
- Korvaa Marianne crush 2 tl:lla kanelia tai 3/4 tl:lla jauhettua kardemummaa. Sekoita mauste kaakaojauheen joukkoon ja sihtaa raitataikinaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
377 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
45,3 g
Rasva
18,9 g
Tyydyttynyt rasva
10,4 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.