Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mariannen tiikerikakku

Tiikerikakku on yksi suosituimmista ja tunnetuimmista kahvikakuista. Sitä rakastavat lapset ja aikuiset. Mariannen nimikkokakku on piparmintun makuinen. Mausteisen tiikerinkakun (ks. alaohje) salaisuus on raitataikinan kaneli- tai kardemummalisäyksessä. Leivo itselle tai lahjaksi.

Mariannen tiikerikakku
Mariannen tiikerikakku

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl (100 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
    Voit kokeilla myös:
  • 2 rkl kaakaojauhetta, esim. van Houten
  • 1 dl Marianne crush -rouhetta

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota huolella 1,8 litran torvivuoka.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
  3. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, samalla sekoittaen.
  4. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää seoksena vuoroin kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
  5. Ota taikinasta 1/3 erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi sekä Marianne crush.
  6. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta.
  7. Pistele haarukalla, jotta raidat sekoittuvat hiukan.
  8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla paistotasolla 55 - 60 min. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.

MAUSTEINEN TIIKERIKAKKU

  1. Korvaa Marianne crush 2 tl:lla kanelia tai 3/4 tl:lla jauhettua kardemummaa. Sekoita mauste kaakaojauheen joukkoon ja sihtaa raitataikinaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 377 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 45,3 g
Rasva 18,9 g
Tyydyttynyt rasva 10,4 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search